Thermics Hydra Duran warmtepomp

Thermics is een bedrijf gespecialiseerd in het produceren van kwalitatief hoogstaande warmtepompen van kleine tot zeer grote vermogens. De lucht water warmtepomp Hydra Duran is te verkrijgen van 8 tot 30 KW vermogen, hierdoor zijn ze geschikt voor zowel particuliere woningen als bedrijfsgebouwen. De warmtepomp op de foto is een 15 KW Hydra Duran welke in Venlo geïnstalleerd is om een bedrijfspand te verwarmen en te koelen. De warmtepomp is geïnstalleerd op een 100 liter buffervat dat geschikt is voor verwarmen en koelen. Door de warmtepomp aan te sluiten op een buffervat zorgen we ervoor dat de Thermics warmtepomp op een rustige manier het pand kan verwarmen en koelen. Vanuit het buffervat wordt door een pomp, welke is aangestuurd door een thermostaat systeem, het verwarmde of gekoelde verwarmingswater rond gepompt naar de vloerverwarming. Zodra het thermostaat de pomp aanstuurt kan er vanuit het buffervat meteen gebruik worden gemaakt van het verwarmde of gekoelde water. De Hydra Duran warmtepomp merkt deze veranderingen in het buffervat en zal hierop bepalen of hij zelf ook aan moet springen. Omdat er in het bedrijfspand maar gering gebruikt wordt van warm water is ervoor gekozen dat deze Hydra Duran geen tapwater hoeft te verwarmen. Maar zoals u zult begrijpen zijn ze ook hier uitermate geschikt voor.

Geluid en rendement warmtepomp

Wij krijgen wel eens de vraag waarom de warmtepompen van Thermics groter zijn dan die van enkele van onze con-collega’s. Dit heeft een zeer belangrijke reden, namelijk geluid en rendement. Thermics heeft er namelijk voor gekozen om de belangrijkste elementen in de lucht water warmtepomp over te dimensioneren. Hierbij hebben we het dan over de verdamper (hier wordt de warmte uit de lucht opgenomen), de compressor (hier wordt de druk verhoogd zodat er energie / warmte vrij komt) en de warmtewisselaars (hier wordt de warmte overgedragen aan het verwarmings- en tapwater). Doordat deze elementen over gedimensioneerd zijn neemt de warmtepomp gemakkelijker warmte op, kan de compressor rustiger en dus efficiënter werken en kan de warmtepomp gemakkelijker warmte aan het cv water afgeven. Daarnaast zorgt het formaat ervoor dat de luchtstroom zich gemakkelijker en rustiger kan verplaatsen. Samen met de grote compressor, welke rustiger kan werken, zorgt dit voor een nog stillere lucht water warmtepomp.

Warmtepomp met internet aansluiting 

Het inregelen van de warmtepomp hebben we allereerst op locatie uitgevoerd. Op al onze Hydra Duran lucht water warmtepompen zit tegenwoordig echter ook een internet aansluiting. Hierdoor kunnen we in de opvolgende weken het systeem blijven monitoren en zo de warmtepomp nog verder inregelen / afstellen. Zo zijn we er zeker van dat iedere warmtepomp met het beste rendement en op een zo efficiënt mogelijke manier ingeregeld wordt. Ook kunnen we zo ondersteuning bieden mochten er na de ingebruikstelling nog vragen zijn. Benieuwd naar de kwaliteit en de mogelijkheden van de Thermics warmtepompen, kijk dan ook eens op de product pagina van de Hydra Duran warmtepompen.