Buffervaten

Let op: Prijzen van onze buffervaten betreffen dagprijzen! Neem contact met ons op voor de actuele prijzen.

De buffervaten en boilers van Eco2all zijn hoogstaande, in Duitsland geproduceerde, tanks speciaal gemaakt voor de opslag van warm water. Warmtebehoud, kwaliteit en effectiviteit staan centraal bij het ontwerp van alle vaten. Deze criteria zijn niet alleen belangrijk om u zoveel mogelijk comfort te bieden, ze bieden u ook extra mogelijkheden om te besparen. Naast dat de warmtebehoud ervoor zorgt dat u minder verbruikt om uw tank op temperatuur te houden zorgen de kwaliteit en effectiviteit ervoor dat u met minder meer kunt verwarmen. Met een kleinere ketel en minder zonneboilers toch voldoende vermogen hebben, een zeer interessante besparing op uw investeringskosten.

> Meer informatie over buffervaten

Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Verwarm koel vat
  Vanaf € 474,00 excl. BTW
 2. X Flow Ultratank met sanitair spiraal
  Vanaf € 2.311,00 excl. BTW
 3. Koud water opslagtank
  Vanaf € 2.206,00 excl. BTW
 4. Gelaagd buffervat met 2 warmtewisselaren
  Vanaf € 2.523,00 excl. BTW
 5. BT Trio buffer boiler combinatie
  Vanaf € 1.801,00 excl. BTW
 6. BT Duo HE boiler in buffervat
  € 1.233,00 excl. BTW
 7. BTS buffertank met warmtespiraal
  Vanaf € 723,00 excl. BTW
 8. BT 50 Warmtepomp buffertank
  € 400,00 excl. BTW
 9. Eco-HBPS Warm sanitair water opslagtank
  Vanaf € 1.162,00 excl. BTW
 10. Buffervat Sanitair Spiraal met 2 warmtewisselaar
  Vanaf € 2.559,00 excl. BTW
 11. Buffervat Sanitair Spiraal met 1 warmtewisselaar
  Vanaf € 2.411,00 excl. BTW
 12. Buffervat Sanitair Spiraal
  Vanaf € 2.272,00 excl. BTW
 13. Thermics buffer-boiler vat
  Vanaf € 2.652,00 excl. BTW
 14. Standaard buffervat
  Vanaf € 1.139,00 excl. BTW
 15. Standaard buffervat met 1 warmtewisselaar
  Vanaf € 1.362,00 excl. BTW
 16. Standaard buffervat met 2 warmtewisselaars
  Vanaf € 1.972,00 excl. BTW
 17. Gelaagd buffervat
  Vanaf € 1.524,00 excl. BTW
 18. Gelaagd buffervat met 1 warmtewisselaar
  Vanaf € 2.205,00 excl. BTW
 19. Eco-EHSWP Warmtepomp buffervat
  Vanaf € 3.193,00 excl. BTW
Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verschillende soorten buffervaten

Onze buffervaten behoren op dit moment tot de best gelaagde buffervaten van Europa. De buffervaten worden standaard geleverd vanaf 150L oplopend tot 5000L. Door de vele aansluitmogelijkheden zijn deze geschikt als hart van elk ecologische verwarmingsinstallatie. Hierdoor kunnen we onder andere een Houtvergasser, Cv-haard, Warmtepomp, Zonneboiler en Cv-ketel samen laten werken om voor u een optimaal comfort te creëren.

Voor sanitair water zijn er verschillende mogelijkheden. Beginnende bij een standaard “tank in tank” oplopende tot sanitair warmtewisselaar met een warm water capaciteit tot 45 liter per minuut. Heeft u veel last van kalk? De sanitair spiralen van onze buffervaten zijn schroefvormig, wat de hechting van kalk voorkomt. Terwijl normale spiralen en sanitair stations langzaam dichtslippen en minder warmte afgeven hebben onze sanitair spiralen hier geen last van.

Zo behoudt u uw warm water rendement. De Buffervaten en Boilers kunnen met één of met twee warmtewisselaars geleverd worden. Daarnaast hebben de buffervaten een 10 CM dikke hoogwaardige isolatiemantel met een degelijke PVC-buitenlaag. Ook is er een 13 CM-hardschuim isolatie beschikbaar welke 1,6 keer beter isoleert dan de 10 cm isolatie mantel.

Tot slot leveren wij buffervaten speciaal voor u op maat gemaakt! Extra gelaagdheid, liggende vaten, smalle vaten en meerdere spiralen, op aanvraag kunnen wij bijna ieder vat aanleveren. Zo past er ook in uw woning gemakkelijk een vat dat uw duurzame warmte opslaat!

Wat is een buffervat?buffervat

Een buffervat lijkt het meeste op een boiler, het is een vat om warm water in op te slaan. Een groot verschil is dat een boiler gebruikt wordt voor sanitair water en een buffervat niet. In een buffervat wordt alleen CV-water opgeslagen. Omdat dit water geen zuurstof bevat gaat het niet corroderen, een voordeel hiervan is dat het vat dan ook uit gewoon staal gemaakt kan worden.

Een buffervat is altijd voorzien van isolatie om afkoeling te voorkomen, het doel is om de warmte zo lang mogelijk op te slaan. Voor de kleinere modellen is dit vaak een vaste mantel, bij de grotere vaten is het meestal een afneembare mantel. Wel zo gemakkelijk bij de installatie en vervoer van de ketel. Een buffervat kan ook worden gecombineerd met een warmtepomp. Lees hierover meer in het blog 'Wel of geen buffervat in een lucht water warmtepomp systeem'.

De belangrijkste voordelen van buffervaten

- Het rendement van de warmtebron neemt toe
- Het rendement van de gehele installatie verbetert
- Verschillende warmtebronnen kunnen gekoppeld worden
- Hoge en lage temperatuurkringen kunnen gecombineerd worden

Verschil tussen een buffervat en boilervat

Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt, desondanks is er wel degelijk een verschil. Een boilervat is een type buffervat. Een buffervat is zoals uit de tekst hierboven al blijkt een vat om warmte in op te slaan. Een boilervat is vergelijkbaar, maar dan met de toevoeging van een extra warmtewisselaar om gescheiden systemen mogelijk te maken. Dit kan in de vorm van extra spiralen of een inwendig boilervat. Zo is een boilervat nodig om ook warm tapwater te kunnen leveren of bij de combinatie van een zonneboiler en een CV-pelletkachel.