Biomassa ketels

Ook als u geen behoefte heeft aan een CV-haard of pelletkachel voor in uw woonkamer zijn er oplossingen om te besparen op uw huidige energie rekeningen. De biomassaketels van Eco2all zijn de ideale vervanging voor uw huidige CV-ketel of olie ketel en bieden hetzelfde comfort als uw huidige verwarmingsketel. Biomassa ketels zijn voornamelijk geschikt om te plaatsen in de garage, bijkeuken en andere opslagruimtes. Ze worden vaak juist hier geplaatst omdat ze niet voor de sier zijn ontwikkeld maar echt om warmte aan uw tapwater en woning te leveren. Precies zoals uw huidige gasketel echter dan gasloos.  Deze ketels geven u dus de mogelijkheid op een duurzaam en economisch verantwoorde manier te verwarmen, en dat vaak zonder dat u hier uw huis voor hoeft te verbouwen.

> Bekijk hier meer informatie over pellet ketels

Filter
Van hoog naar laag sorteren

10 producten

per pagina
 1. Bioclass IC-DX
  Vanaf € 5.500,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 2. Bioclass IC
  Vanaf € 4.259,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 3. Bioclass HM Cascade
  Vanaf € 9.985,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 4. Bioclass Outdoor
  Vanaf € 5.801,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 5. Lignum NG houtvergasser
  Vanaf € 3.480,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 6. BioX Houtvergasser ketel
  Vanaf € 6.500,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 7. Dual Therm
  Vanaf € 5.448,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 8. J-Serie pellet ketel
  Vanaf € 6.380,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 9. Mec 21-18
  Vanaf € 4.995,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 10. Solarbayer HVS
  Vanaf € 4.250,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
Filter
Van hoog naar laag sorteren

10 producten

per pagina

Biomassaketel kopen, lees uzelf goed in

Klik op uw vraag om er direct naar toe te gaan of lees rustig verder:

Wat is biomassa?

Biomassa zijn brandstoffen welke bestaan uit het drooggewicht van organisme. Hiertoe behoort hout, pellets, granen, noten, houtsnippers en ander organisch materiaal. Verwarmen op biomassa is ecologisch gezien een duurzame manier van verwarmen. We kunnen ons tapwater en ons verwarmingswater verwarmen door biomassa te verbranden. Hout en pellets (geperst hout) worden hiervoor het vaakst gebruikt. De warmte welke vrij komt bij de verbranding van de biomassa gaat langs de warmtewisselaar van de ketel en wordt zo overgedragen aan uw verwarming systeem of douchewater.

Omdat het grootste gedeelte van de opgewekte warmte wordt overgedragen kunt u op bijvoorbeeld hout of pellets zeer energiezuinig verwarmen, een goed rendement noemen we dat ook wel. De verbranding van biomassa is CO2 neutraal. Hiermee wordt bedoeld dat de CO2 die vrijkomt bij de verbranding van biomassa gelijk is aan de CO2 relatief recent die door de planten uit de atmosfeer is opgenomen. Een leuk feitje over biomassa is dat 90% van de groene stroom in Nederland is opgewekt uit biomassa. Bent u de volgende die overstapt op deze duurzame manier van verwarmen? Eco2all heeft onder andere pelletketels, houtvergassers en pellet hout combinaties, ook wel hybride ketels, in zijn assortiment.

Welke Biomassaketels heeft Eco2all?

Eco2all heeft verschillende soorten biomassaketels in zijn assortiment, van ook verschillende merken. Onderstaand eerst even een opsomming van de soorten ketels welke Eco2all in zijn assortiment heeft.

 • - Pellet ketels
 • - Houtvergasser ketels
 • - Pellet hout combinaties (hybride ketels)
 • - Hetzelfde comfort als uw huidige CV-ketel met een biomassa ketel

Eco2all verkoopt de pellet ketels van de merken Domusa en Jolly Mec. Welk merk en welke ketel het beste bij u past, hangt van verschillende aspecten af zoals de grootte van de woning, hoe goed uw woning geïsoleerd is en hoeveel omkijken u naar de ketel wenst te hebben. Voor beide merken pelletketels geldt dat het om kwalitatief zeer goede producten gaat. Reiniging van de branders en warmtewisselaars gebeurt volledig automatisch waardoor u er minimaal omkijken naar heeft.

Hoeveel onderhoud en hoe vaak u de pellets bij moet vullen hangt af van het soort ketel. Op onze product pagina’s wordt hier meer toelichting over gegeven. Bij de pelletketels van Domusa kunnen we gemakkelijk met zeer grote voorraad aan pellets werken, ook zijn de as lades en as compressoren zeer riant. Hierdoor hoeft u bij de Domusa pellet ketels minder vaak de pellets bij te vullen en de aslade te legen. De pelletketel van Jolly mec is echter zeer interessant qua formaat, hierdoor is hij gemakkelijker in de kleinere woning te plaatsen. Hier heeft Domusa dan ook zijn eigen oplossing weer voor aangezien ze een buiten pelletketel hebben ontworpen. Zo kunt u ook als u geen ruimte in uw woning hebt een pelletketel bij uw huis installeren om zo gasloos te kunnen verwarmen.

Voor de houtvergassing ketels verkoopt Eco2all de merken Solarbayer en Domusa. Ook hier doen beide producten, van beide merken, niet onder aan elkaar en zijn ze van zeer goede kwaliteit. Het grootste verschil van de ketels is dat Solarbayer een houtvergassingketel heeft welke op bovendruk werkt. Dit betekent dat de zuurstof de branderkamer in wordt gedrukt en zo de verbranding en vergassing stimuleert. Een groot voordeel hiervan is dat de ventilator zich niet in de rookgassen bevindt zodat hij niet kan vervuilen. De houtvergasser ketel van Domusa werkt juist weer op een onderdruk, waarbij hij de zuurstof aanzuigt en de rookgassen afzuigt. Dit heeft dan weer als voordeel dat een onderdruk ketel, vooral als u er nog geen ervaring mee heeft, wat gemakkelijker is om te stoken. Beide ketels zijn vergassers wat betekent dat ze de rookgassen na verbranden.

Het grote voordeel hiervan is dat bij houtvergassing bijna geen rook is en zeer hoge temperaturen worden gecreëerd door de gasverbranding. Deze hoge temperaturen gaan langs de warmtewisselaar van de houtvergassingketel en worden zo overgedragen aan uw verwarmingswater. Door de efficiëntie van het hout vergassen en de warmtewisselaar van de houtvergassing ketels van zowel Solarbayer als Domusa kunnen we ook hier met een zeer goed rendement verwarmen op Biomassa.

De hybride biomassa ketel (pellet hout combinatie) van Eco2all is van het merk Domusa. Vaak zien we dat hybride ketels net niet helemaal efficiënt werken omdat het een combinatie is van zowel een houtketel als een pelletketel. Echter omdat Domusa ervaring heeft met zowel houtketels als pelletketels is het ze toch gelukt een zeer goede hybride ketel te ontwikkelen. Belangrijk is wel dat er enkel stukhout in gestookt mag worden waar geen spijkers of dergelijke in aanwezig zijn. Dit omdat anders de brander van de pellets kan beschadigen. De pellet hout combinatie van Domusa biedt u de mogelijkheden om zeer energiezuinig en gasloos te verwarmen op zowel hout als pellets.

De hybride ketel reguleert dit zelf, wat eigenlijk betekent dat hij zelf meet of er wel of geen hout gestookt wordt. Indien dit niet het geval is laat hij zijn pellets het overnemen. Ook kunt u hout in de ketel plaatsen en deze door de pellets laten ontsteken. Wanneer het hout efficiënt brandt zal de ketel zijn pellet brander uitschakelen en indien nodig later weer ontsteken om er continue voor te zorgen dat uw huis en tapwater verwarmt worden. Dit biedt een zeer hoog comfort met ook nog eens een zeer goed rendement.

Wat zijn de voordelen van biomassaketels?

De biomassaketels van Eco2all functioneren allen op biomassa, wat een duurzame manier van verwarmen is. Naast dat de ketels duurzaam verantwoord zijn, creëren ze voor u ook een economisch voordeel. Verwarmen op biomassa is vele malen goedkoper dan verwarmen op fossiele brandstoffen. Daarnaast opereren de biomassaketels van Eco2all volledig autonoom en stellen zich automatisch af op de gewenste omgevingstemperatuur. Hierdoor bent u er zeker van dat uw kachel, weersafhankelijk, nooit meer verbruikt dan nodig is. Dit zorgt voor nog eens een extra besparing op uw jaarlijkse energie kosten. Juist hierom zijn biomassaketels een zeer interessante manier om uw huis te verduurzamen en hier een goed rendement van terug te krijgen.

Het is zowel mogelijk de biomassaketels rechtstreeks op uw huidige CV-installatie aan te sluiten als te werken met een buffervat. Het voordeel als u met een buffervat werkt is dat u hier ook zonneboilers op aan kunt sluiten. Doordat de zonneboilers, deels in het voor- en najaar en vooral in de zomer, het buffervat op temperatuur houden, hoeft u in deze periodes minder tot geen biomassa te verstoken. Een interessante duurzame oplossing welke economisch ook nog eens zeer rendabel is.

 • - Duurzame manier van verwarmen;
 • - Economisch voordeel;
 • - Volledig autonoom;
 • - Kunt er zonneboilers op aansluiten.

Hetzelfde comfort als uw huidige CV-ketel met een biomassa ketel

Zoals al eerder benoemd bieden de biomassaketels van Eco2all dezelfde comfort als uw huidige CV-ketel of mazoutbrander omdat de systemen volledig autonoom werken. Wel is het zo dat men soms de brandstof van de ketel moet bijvullen. Om het voor onze klanten zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken bieden wij verschillende maten van brandstofopslagtanks aan. Deze tanks slaan grote hoeveelheden brandstof zoals pellets op wat ervoor zorgt dat u nog maar af en toe de biomassa brandstof bij hoeft te vullen. Dit biedt u een hogere mate van comfort aan.

Net zoals bij uw huidige CV-ketel of olieketel is onderhoud van de ketel zeer belangrijk voor het behoud van uw product. Om onze klanten bij dit onderhoud te ondersteunen biedt Eco2all onderhoudscontracten aan. Dankzij dit jaarlijks onderhoud verlengt u de levensduur van uw systeem en verzekert u zichzelf ervan dat u geen dag in de kou hoeft te zitten. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u zelf het onderhoud aan de biomassa ketel uitvoert waarbij wij indien nodig kunnen assisteren.

Eco2all voert biomassa ketels met de volgende brandstoffen:

HoutPellet hout combiPellets
Biomassaketel Hout Biomassa ketel Pellet Hout combi Biomassaketels Pellets