Domusa

Domusa is een bedrijf dat sinds 1979 bestaat en ondertussen al zeer veel ervaring heeft opgedaan in de verwarming industrie en zich hedendaags focust op biomassa ketels. Domusa begon oorspronkelijk in de markt van olie, gas, elektrische verwarming, maar ook zij zagen in dat er verdere ontwikkeling was ten behoeve van duurzaamheid. Daarom zijn ze de ontwikkeling gestart van een breed scala aan biomassa ketels en warmtepompen. Voor de hogere temperatuur verwarming heeft Domusa verschillende vermogens pellet kachels en houtvergassing ketels ontwikkelt. Met de ervaring die ze hadden opgedaan op het gebied van verwarmen is het ze gelukt een zeer efficiënte en modulerende pellet kachel te ontwikkelen. De pellet kachel van Domusa heeft namelijk een vermogen van 10 KW tot en met 150 KW. Dankzij een innovatie brander, die zich automatisch reinigt, efficiënte warmtewisselaar en optimale modulatie weten ze met hun pellet kachel een rendement tot wel 95,5% te bereiken. Tot slot heeft de pellet kachel van Domusa een zeer lage uitstoot wat ervoor zorgt dat de pellet kachels van Domusa voldoen aan de strengste classificaties.


Domusa pellet kachel

De Domusa pellet kachel wordt geproduceerd binnen de eigen fabriek van Domusa in het noorden van Spanje. Dit zorgt ervoor dat ze een kwalitatief goede pellet kachel voor een zeer interessante en competitieve aanschafprijs kunnen aanbieden. Om ervoor te zorgen dat de kachel optimaal aansluit op de wensen en leefomstandigheden van klanten biedt Domusa verschillende modellen aan. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld een voorraad van 190 of 350 KG pellets. Zo past de ketel in kleinere ruimtes of als u wel de ruimte heeft hoeft u met de 350 KG pellet voorraad minder vaak bij te vullen. Daarnaast heeft de Domusa pellet ketel een zeer riante aslade welke gemiddeld gezien pas geleegd hoeft te worden na het verbruiken van 900 KG aan pellets. Wilt u minder omkijken naar uw ketel? Voeg dan gemakkelijk een compressie systeem toe aan uw ketel wat ervoor zorgt dat u de assen pas na zo’n 2.700 KG hoeft te legen. 


Hang de Domusa kachel buiten op

Omdat is gebleken dat huizen in Nederland en België vaak net niet genoeg plek hebben om een ketel in huis te kunnen plaatsen heeft Domusa daarvoor een oplossing bedacht. U kunt de ketel namelijk buitenshuis plaatsen. Om hem zo strak mogelijk tegen de muur te kunnen plaatsen zit het rookkanaal en de aansluiting aan de zijkant van de pellet ketel. Daarnaast is de volledige omkasting gemaakt van RVS en is de pellet voorraad voorzien van goede afsluiters zodat er geen vocht inkomt. Tevens hebben ze aan deze pellet ketel ook al de pomp en het expansievat toegevoegd, zo kunnen we het bijna een plug en play ketel noemen. Daarbij is deze ketel gemakkelijk met een draadloze thermostaat uit te breiden waarop ook de belangrijkste berichten, zoals bijvoorbeeld dat de pellets bijna moeten worden aangevuld, af te lezen zijn.

Heeft u een voorraad aan hout of steekt u gewoon liever hout? Voor de houtstokers heeft Domusa houtvergassing ketels met een vermogen van 20, 30 en 40 KW in het assortiment. Deze onderdruk ketels zijn dankzij het innovatieve rookgasafvoer systeem gemakkelijk te stoken en bij te vullen zonder dat u last heeft van buitenroken. Dankzij de gebruiksvriendelijke besturing kunt u de ketel gemakkelijk bedienen wat ervoor zorgt dat u na het vullen, met hout, minimaal omkijken heeft naar deze kwalitatief en prijstechnisch interessante houtvergassing ketel.

Tot slot heeft Domusa een uitgebreid aan assortiment aan lucht water warmtepompen. Deze monoblock units kunt u, naast dat u ze los kunt bestellen, gemakkelijk in door Domusa voorbereide warmtepomp sets verkrijgen. Hierdoor bent u er zeker van dat de warmtepomp is afgestemd op het boiler/buffervat waardoor de warmtepomp met een optimaal rendement kan werken.

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 16

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Domusa Pellet Silo
  Vanaf € 1.683,00 excl. BTW
 2. Sanit tapwaterboiler voor warmtepompen
  Vanaf € 741,00 excl. BTW
 3. Elektrische na verwarmer warmtepomp
  € 267,00 excl. BTW
 4. Three phase kit
  € 70,00 excl. BTW
 5. Dual Clima warmtepomp
  Vanaf € 3.081,00 excl. BTW
 6. Hydrinox Elektrische tapwater RVS boiler
  Vanaf € 718,00 excl. BTW
 7. Fusion Hybrid Gas back-up systeem
  Vanaf € 5.762,00 excl. BTW
 8. Domusa pellet ketel pakket
  Vanaf € 6.982,00 excl. BTW
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 16

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren