Maandelijkse Archieven: November 2020

 1. Hoe bereken je de terugverdientijd van een lucht water warmtepomp

  Het is bekend dat de aanschaf van een warmtepomp een behoorlijke investering is. Maar hoe lang duurt het om deze investering terug te verdienen? Daar gaan we in dit artikel verder op in.

  Waarom investeren in een warmtepomp?

  Een van de vragen die vaak gesteld wordt met betrekking tot een warmtepomp is ‘Wat is de terugverdientijd van een warmtepomp?’. Dit heeft natuurlijk te maken met meerdere factoren. Welk vermogen warmtepomp heeft u nodig voor uw woning, hierbij komt ook meteen de

  Lees meer »
 2. Eco2All gaat voor duurzaamheid, weer 100 bomen geplant!

  Sinds een aantal weken zijn wij bij Eco2All in het bezit van de Bambook. Het idee achter de Bambook is het tegengaan van papierverspilling. Het is algemeen bekend dat er bomen nodig zijn voor de productie van papier. In het kantoorleven gaat er veel papier doorheen. Papier wordt gebruikt voor documentatie maar ook voor het uitschrijven van ideeën. Veel van dit papier verdwijnt uiteindelijk in de prullenbak. Zonde van het papier zou je zeggen. Op deze manier is de Bambook ontstaan.

  Maar wat

  Lees meer »
 3. Per 1 januari 2021 vrijwel ongewijzigde regels voor geluidseisen warmtepompen

  De gestelde geluidseisen door de overheid met betrekking tot warmtepompen en airco’s kreeg flink wat kritiek. Ondanks de bezwaren worden er bijna geen wijzigingen doorgevoerd  door de overheid. Een van de aanpassingen is dat er een methode is vastgesteld voor het meten van het geluid op de erfgrens.

  In juni van dit jaar heeft de overheid de nieuwe geluidseisen met betrekking tot warmtepompen en airco’s toegevoegd aan het Bouwbesluit. Deze gestelde eisen zullen met ingang van 1 januari 2021

  Lees meer »