Schellinger

U heeft gekozen voor een Pellet kachel/ ketel. Nu bent u op zoek bent naar de juiste opslag technologie. Eco2all is importeur van het Schellinger pellet toevoer systeem, hiermee bewaart u uw pellet voorraad slim en veilig. Schellinger is de producent van pneumatische pellet toevoer systemen. Dankzij hun speciaal ontworpen systeem wordt uw pellet voorraad zeer effectief naar uw pellet ketel of pellet kachel toegebracht.

> Bekijk meer informatie over een Schellinger pellet toevoer systeem

Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
 1. Pellet molen standaard
  € 1.225,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 2. Pellet molen E3
  € 4.450,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 3. Schellinger pellet opslag tank
  Vanaf € 2.890,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 4. Schellinger Pellet aanzuigsysteem
  € 1.750,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
Filter
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina

Pellet Mol Systeem

 • Maakt maximaal gebruik van de opslagruimte;
 • Is snel gemonteerd;
 • Vergt weinig onderhoud;
 • Transporteert de pellets voorzichtig naar boiler;
 • Zorgt dat u minimaal omkijken heeft naar uw opslag systeem.

Het pneumatische Sun Pellet Mol toevoer systeem heeft de afgelopen jaren bewezen geschikt te zijn voor alle soorten pellet opslagen. Het gepatenteerde extractiesysteem kan worden aangesloten op een opslag binnenshuis of buitenshuis. Daarnaast heeft Schellinger zijn eigen ontworpen opslag systeem, de “Mol tank”, met een geïntegreerde Mol. Omdat het systeem volledig op elkaar afgestemd is zorgt dit voor een zeer economisch, betrouwbaar en gemakkelijk opslagsysteem.

Actieve manier van pellet toevoer

Het grootte pluspunt van de Mol: Hij werkt van boven naar beneden. Een beginsel met aanzienlijke voordelen:

Passief vs actief verwarmen

Passieve pellet toevoer technieken zoals een vijzel werken op basis van de zwaartekracht. Hierbij glijden de pellets naar het laagste punt waarna ze mechanisch worden vervoerd. Dit zorgt voor slijtage aan de pellets, wat kan leiden tot veel stof in uw pellet kachel en pellet ketel. Daarnaast dient de ruimte altijd schuine wanden te hebben zodat de pellets naar de vijzel toe worden geleid. Dit zorgt voor een verlies aan opslag ruimte, wat vooral goed merkbaar is bij kleinere ruimtes (zie ook de afbeelding).

Het actieve Mol systeem zorgt ervoor dat de pellets van boven worden afgezogen. De mol beweegt "actief" over de taluds, komt in elke hoek en leegt de opslag systematisch van boven naar beneden. Dit zorgt voor een aanzienlijke ruimtebesparing en tegelijkertijd beschermd het de kwaliteit van de pellets.

Mol systeem pellets

Voordelen van het Schellinger pellet toevoer systeem

Het pneumatische systeem is universeel toepasbaar. Of het systeem in nou in een kelder of in een ondergrondse tank moet worden geplaatst, de Mol systeem biedt voordelen voor elke locatie. Daarnaast is hij geschikt voor alle toonaangevende pellet ketels met een afzuigsysteem. Heeft uw pellet ketel geen pneumatisch afzuigsysteem? Geen enkel probleem, het systeem van Schellinger kan ook op uw ketel worden aangesloten.

Ruimtebesparende

Omdat de Mol van boven naar beneden werkt hoeft u geen schuine randen of dergelijke te bouwen. Hierdoor heeft u een veel groter opslag capaciteit wat ervoor zorgt dat u minder omkijken heeft naar uw pellet voorraad. Omdat u minder ruimte nodig heeft om uw pellets op te slaan kunt u dit zien als een extra besparing op uw opslag systeem.

Zacht voor materialen

De Mol zuigt zijn pellets voorzichtig uit uw pellet opslag. Bij het opzuigen bewegen de pellets slechts nauwelijks wat ervoor zorgt dat ze niet beschadigen en stofontwikkeling. Dit voorkomt effectief storingen in het voedingssysteem en tijdens de verbranding.

Eenvoudig te installeren, lage onderhoudskosten

De Mol is in een zeer korte tijd gebruiksklaar te monteren. Daarnaast vraagt hij dankzij zijn ontwerp zeer weinig onderhoud. Mocht er om welke reden toch service nodig zijn dan is hij zeer gemakkelijk te demonteren en te monteren. Dit bespaart tijd en geld.