Warmtepompen

Met een warmtepomp kunt u uw woning en tapwater op een duurzame manier verwarmen zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals gas. Ondanks dat er veel verschillende soorten warmtepompen zijn focust Eco2all zich enkel op lucht water warmtepompen. Bij deze warmtepompen wordt de energie opgewekt met behulp van buitenlucht. Het proces van warmte opwekking kan voor een groot deel worden vergeleken met de werking van een koelkast, echter waar de koelkast de warmte afvoert haalt een lucht-water warmtepomp warmte uit de lucht en geeft deze af aan de woning.

 

 

 

 

Hoe werkt een warmtepomp?

De werking van een warmtepomp bestaat uit een aantal processen. Deze stap hieronder stap voor stap omschreven;

 • De buitenunit van de warmtepomp blaast lucht door zijn verdamper waar de buitentemperatuur door de vloeistof welke hierdoor in een gas veranderd.
 • In de compressor wordt de druk van het gas verhoogd waardoor de temperaturen toenemen.
 • Afhankelijk van de soort lucht-water warmtepomp wordt de warmte van het gas binnen(Split-unit) of buiten (Monoblock) afgegeven aan het verwarmingswater.
 • Bij het afgeven van de temperaturen aan het verwarmingswater veranderd de gas weer in vloeistof. Dit proces herhaalt zich continue zolang de warmtepomp aanstaat.

Wat is het rendement van een warmtepomp?

Voor het rendement van een warmtepomp is het belangrijk dat uw woning een verwarmingssysteem heeft dat werkt met een laag afgifte temperatuur. Voorbeelden hiervan zijn vloerverwarming, wandverwarming en laagtemperatuur convectoren. Verder is het voor een goed rendement van belang dat uw woning een hoge isolatiewaarde heeft. Daarom zal een warmtepomp vaak gemakkelijker in een nieuwbouwhuis passen. Echter door het combineren van systemen is de warmtepomp verwarming in veel gevallen ook zeker interessant voor bestaande woningen. Met de juiste afstemming kunt u zo optimaal rendement halen uit uw systeem. Juist hierin is Eco2all gespecialiseerd. Bent u benieuwd wat dit voor u betekent? Neem dan gerust contact met ons op.

Vanzelfsprekend is de investering van een duurzaam verwarmingssysteem hoger dan bijvoorbeeld een standaard gasketel, echter het rendement dat u er de komende jaren mee behaalt, maakt het evenwel interessant. Vergeleken met de warmte-energie welke een warmtepomp opbrengt is het verbruik aan (elektrische) energie laag. Een warmtepomp met een goed rendement, ook wel een COP (co efficiënt of performance) genoemd, wekt 65 tot 85% van de opgewekte energie ‘’gratis’’ op. De COP wordt door verschillende aspecten bepaald, het belangrijkste is echter de buitentemperatuur en de gewenste temperatuur welke de warmtepomp moet creëren.

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Hydra Monoblock Warmtepomp
  Prijs excl. BTW € 6.480,00
 2. PTH-300 warmtepomp boiler
  Prijs excl. BTW € 2.541,00
 3. PTH-100 Monobloc Warmtepomp boiler
  € 2.184,00
 4. Integra Monoblock warmtepomp
  € 12.150,00
 5. Thermics Poseidon water-water warmtepomp
  Prijs excl. BTW € 9.352,00
 6. Thermics Interna 6 warmtepomp
  € 7.140,00
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren