Maandelijkse Archieven: Januari 2022

 1. Enorme run op hybride warmtepompen wegens hoge gasprijzen

  Vanwege de stijgende gasprijzen is er een flinke run ontstaan op de hybride warmtepompen. Dat is te zien aan het feit dat de vraag op de hybride warmtepomp vijf tot 7 keer zo hoog is als vorig jaar in dezelfde periode. Deze stijging is nadrukkelijk ingezet na de bekendmaking van de stijgende gasprijzen.

  Daar zit ook meteen de valkuil. Het idee van een duurzaam verwarmingssysteem, zoals bijvoorbeeld een hoge

  Lees meer »
 2. Verhoging op subsidies voor warmtepompen, zonneboilers en woningisolatie

  Zoals eind vorig jaar al was aangekondigd zouden de subsidies op duurzame verwarmingssystemen zoals warmtepompen en zonneboilers in 2022 verhogen. Dit met als reden om het proces te versnellen om de doelen op het gebied van verduurzamen te versnellen. Op deze manier wilt de overheid de consument stimuleren om van het gas af te gaan en over te stappen op een duurzame manier van verwarmen.

  Sinds begin januari heeft het RVO de subsidiebedragen op warmtepompen  bekend gemaakt. De subsidie op

  Lees meer »
 3. Speksteen

  Wat is speksteen?

  Massa kan warmte vasthouden. Stenen worden dan ook vaak gebruikt om de warmte die een houtkachel genereert langer vast te houden. Des te meer massa des te meer warmte een kachel vast kan houden, maar het duurt ook langer voordat de kachel warmte uit gaat stralen.
  Om de warmte vast te houden kan niet iedere steen gebruikt voor worden. Speksteen is van oudsher een veel gebruikte steen hiervoor.

  Speksteen wordt op veel plekken gebruikt. Het bestaat voor een groot

  Lees meer »