Thuisbatterijen

Ontdek nu de ultieme oplossing voor een constant stroomaanbod in je huis: de thuisbatterij! Met onze geavanceerde thuisbatterijtechnologie ben je altijd verzekerd van stroom, zelfs tijdens stroomuitval.
Filter
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
 1. Thuisbatterij W1 10 kW
  € 3.099,18 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 2. Cabinet V10 Classics batterijen
  Vanaf € 386,67 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 3. RPC V10 Cabinet met geïntegreerde busbar
  € 933,33 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 4. RPC V10 Classics LV Batterij
  € 1.613,56 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 5. V10 Classic LV Batterij
  € 1.613,56 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
Filter
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina

Wat zijn thuisbatterijen?

Thuisbatterijen, ook wel bekend als energieopslagsystemen, zijn geavanceerde apparaten die elektriciteit opslaan die wordt geproduceerd door zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen. Deze batterijen slaan overtollige energie op wanneer de vraag laag is en stellen huiseigenaren in staat om die energie te gebruiken wanneer de vraag hoog is, waardoor ze minder afhankelijk worden van het elektriciteitsnet.

Waarom een thuisbatterij?

Thuisbatterijen zijn essentieel in een tijd waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie centraal staan. Ze verminderen niet alleen je energierekening door zelfvoorzienendheid, maar verminderen ook de belasting van het elektriciteitsnet. Hierdoor draag je bij aan een groenere planeet en geniet je van ononderbroken stroom, zelfs tijdens stroomuitval. Hier zijn enkele redenen waarom je onze thuisbatterij moet overwegen: 

1. Energieonafhankelijkheid: Zeg vaarwel tegen zorgen over stroomuitval. Onze thuisbatterij slaat overtollige energie op van je zonnepanelen of het elektriciteitsnet, zodat je altijd stroom hebt wanneer je het nodig hebt.

2. Bespaar op energiekosten: Door je eigen opgeslagen energie te gebruiken wanneer de elektriciteitsprijzen hoog zijn, kun je flink besparen op je energierekening.

3. Milieuvriendelijk: Onze thuisbatterijen dragen bij aan een groenere planeet door hernieuwbare energieopwekking te bevorderen en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen.

4. Eenvoudige installatie: Onze professionele installatieteams zorgen ervoor dat de thuisbatterij probleemloos in je huis wordt geïntegreerd, met minimale verstoring.

5. Betrouwbaarheid: We leveren hoogwaardige thuisbatterijen met uitstekende prestaties en betrouwbaarheid, zodat je altijd op je stroomvoorziening kunt vertrouwen.

6. Duurzaamheid: Onze batterijen zijn ontworpen om lang mee te gaan en zijn een duurzame investering in de toekomst van jouw huis.

Kies voor de kracht van een thuisbatterij en ervaar de voordelen van een ononderbroken stroomvoorziening en aanzienlijke besparingen op je energiekosten. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe onze thuisbatterij jouw leven kan verbeteren!

Hoe sluit je thuisbatterijen aan?

Het aansluiten van thuisbatterijen vergt enige technische kennis, maar het is goed te doen met de juiste begeleiding. Het proces omvat het aansluiten van de batterij op je zonnepanelen en je elektrische systeem. Het is raadzaam dit over te laten aan een professional om ervoor te zorgen dat alles veilig en efficiënt werkt. Mocht je toch zelf aan de slag gaan, volg dan de onderstaande stappen:

Voor het gebruik van een thuisbatterij in uw woning is een bidirectionele omvormer essentieel. Een standaard, niet-bidirectionele omvormer converteert alleen de gelijkstroom (DC) afkomstig van uw zonnepanelen naar wisselstroom (AC), die vervolgens in uw huis wordt gebruikt en teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Een thuisbatterij werkt echter met tweerichtingsverkeer: de energie beweegt zowel van de batterij naar uw woning of het net, als van het net naar de batterij. Een bidirectionele omvormer kan schakelen tussen wissel- en gelijkstroom.

Veel bestaande zonnepaneleninstallaties beschikken nog niet over een dergelijke omvormer, wat betekent dat aanpassingen nodig zijn voordat een thuisbatterij geïnstalleerd kan worden. Deze aanpassing kan op twee manieren plaatsvinden: ofwel door de huidige omvormer te vervangen met een bidirectionele omvormer, of door een aparte hybride omvormer specifiek voor de thuisbatterij te installeren.

Wanneer je de juiste omvormer hebt geïnstalleerd, dient deze met de thuisbatterij te worden aangesloten op de zekeringkast. De volgende stap is het installeren van een omschakelrelais om de automatische omschakeling tussen stroom van de thuisbatterij en het elektriciteitsnet mogelijk maakt.

 

Welke thuisbatterij kiezen?

De keuze van een thuisbatterij is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je energiebehoeften, het beschikbare budget en de beschikbare ruimte. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, variërend van laagspanning thuisbatterijen die ideaal zijn voor kleinere huishoudens tot hoogspanning thuisbatterijen die geschikt zijn voor grotere woningen en bedrijven.

Het bepalen van de juiste capaciteit van je thuisbatterij hangt af van je dagelijkse energieverbruik en het gewenste niveau van onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Een professionele installateur kan je helpen om de juiste maat batterij voor jouw behoeften te kiezen.

Waar thuisbatterij plaatsen?

Thuisbatterijen worden meestal binnenshuis geïnstalleerd, bijvoorbeeld in de garage of een technische ruimte. Het is belangrijk dat de locatie goed geventileerd is en beschermd tegen extreme temperaturen. Ook moet de batterij toegankelijk zijn voor onderhoudsdoeleinden.

Hybride omvormers en thuisbatterijen

Hybride omvormers zijn een integraal onderdeel van een thuisbatterijsysteem. Ze regelen de stroomtoevoer van en naar de batterij, waardoor een naadloze overgang tussen het elektriciteitsnet, de zonnepanelen en de batterij mogelijk is. Deze slimme apparaten optimaliseren de efficiëntie van je energieopslagsysteem.

Meest gestelde vragen over thuisbatterijen

Hieronder staan diverse veelgestelde vragen m.b.t. thuisbatterijen. Alles over subsidie op thuisbatterijen vindt u in dit blog.

Kan ik mijn thuisbatterij uitbreiden als mijn energiebehoeften toenemen?

Ja, de meeste thuisbatterijen kunnen modulair worden uitgebreid, zodat je meer capaciteit kunt toevoegen naarmate je energiebehoeften groeien.

Hoelang gaat een thuisbatterij mee?

Thuisbatterijen hebben doorgaans een levensduur van 10 tot 15 jaar, afhankelijk van het merk en model. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur te optimaliseren.

Kan ik mijn thuisbatterij zelf installeren?

Hoewel het mogelijk is om een thuisbatterij zelf te installeren, wordt het sterk aanbevolen om dit door een gekwalificeerde professional te laten doen om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en efficiënt is.

Kennisbank thuisbatterijen

Wilt u meer informatie over thuisbatterijen? Dat kan u vinden in de onderstaande blogs:

-> Subsidie op thuisbatterijen

-> Brandbaarheid van batterijen

Aanvullende informatie over thuisbatterijen

Naast hun directe voordelen voor huiseigenaren, dragen thuisbatterijen bij aan het verminderen van de vraag naar fossiele brandstoffen en verminderen ze de uitstoot van broeikasgassen. Dit maakt ze tot een essentiële stap naar een duurzamere wereld. Bovendien kunnen thuisbatterijen worden gekoppeld aan slimme energiebeheersystemen, waardoor je je energieverbruik nog verder kunt optimaliseren.

In de zoektocht naar de ideale thuisbatterij is het cruciaal om verschillende modellen te vergelijken. Door te investeren in een hoogwaardige thuisbatterij en hybride omvormer, investeer je niet alleen in je eigen energie-efficiëntie, maar draag je ook bij aan een groenere en duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Met thuisbatterijen heb je de kracht van energieopslag in eigen hand. Wil je meer weten over hoe thuisbatterijen jouw huis groener en efficiënter kunnen maken? Neem dan contact met ons op voor deskundig advies en ontdek hoe je kunt profiteren van deze innovatieve technologie.