Energie management systeem

Krijg meer inzicht in jouw energieverbruik door één centraal bedienbaar systeem: Het Energie management systeem (EMS). Met de EMS heb je een betrouwbare, vlotte en overzichtelijke weergave van het totale verbruik en bijbehorende kosten. Geïnteresseerd?

> Bekijk meer informatie over een energie management systeem

Filter
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
  1. EMS systeem MarkeDroid
    € 201,65 Excl. BTW
    Toevoegen om te vergelijken
Filter
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina

Wat is energiemanagement?

Een energiemanagementsysteem (EMS) is software die wordt ingezet om het energieverbruik van diverse entiteiten, zoals gebouwen, industriële installaties, of andere objecten, te meten en te analyseren. Dit systeem speelt een rol bij het identificeren van mogelijkheden voor verbetering om zo het energieverbruik te verminderen, kosten te besparen en eveneens een beter beheer van energie te realiseren.

Energiemanagement omvat alle maatregelen die zijn genomen om met een minimale energie-input de gewenste prestaties te bereiken. Het streven is naar verhoogde energie-efficiëntie, met als doel duurzame vermindering van particulier of operationeel energieverbruik. 

Centraal in energiemanagement staat het verhogen van het eigen verbruik, waarbij intelligent gebruik wordt gemaakt van zelf geproduceerde energie, vaak afkomstig van een PV-systeem zoals zonnepanelen. Een geavanceerd energiemanagementsysteem draagt bij aan het verwezenlijken van dit doel.

Thuisbatterij met een energie management systeem

Onze thuisbatterij is perfect te integreren met een geavanceerd energiemanagementsysteem (EMS). Door de thuisbatterij aan een EMS te koppelen, kun je nog meer controle krijgen over je energieverbruik en -opwekking. Hier zijn enkele voordelen van het integreren van een EMS met onze thuisbatterij:

1. Optimalisatie van energiegebruik: Een EMS kan de energiestromen in je huis nauwlettend volgen en beheren. Het zorgt ervoor dat de energie op de meest efficiënte manier wordt gebruikt, waarbij de batterij wordt ingezet wanneer dat het meest voordelig is.

2. Tijd van gebruikstarieven benutten: Met een EMS kun je profiteren van tijdsafhankelijke elektriciteitstarieven door de thuisbatterij in te schakelen tijdens periodes met lagere tarieven en deze op te laden wanneer de tarieven het laagst zijn.

3. Zelfvoorzienendheid vergroten: Door je energieverbruik te optimaliseren met een EMS en onze thuisbatterij, kun je je huis steeds zelfvoorzienender maken en minder afhankelijk worden van het elektriciteitsnet.

4. Bewaking en controle op afstand: Met een EMS kun je je energiegebruik en de status van je thuisbatterij op afstand bewaken en bedienen via een app op je smartphone of computer.

Kortom, het koppelen van onze thuisbatterij aan een energiemanagementsysteem biedt je de mogelijkheid om energie-efficiëntie te maximaliseren, kosten te besparen en volledige controle te hebben over je energiehuishouding. Het is de ideale combinatie voor een duurzamere en slimmere manier van energiebeheer in je huis.

Kosten energie opslaan

Het opslaan van energie brengt kosten met zich mee, omdat hiervoor een thuisbatterij nodig is. Deze thuisbatterijen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, beginnend bij een capaciteit van 1 kWh en oplopend tot 10 kWh. De prijs per kWh aan opslagcapaciteit varieert volgens Milieu Centraal tussen €650,- en €1.300,-. 

Een thuisbatterij met een opslagcapaciteit van 6 kWh kost bijvoorbeeld ongeveer €5.400,-. Het goede nieuws is dat met de voortschrijdende ontwikkelingen in de accumarkt, de prijzen naar verwachting zullen dalen. Dit betekent dat huiseigenaren in de toekomst mogelijk goedkoper energie kunnen opslaan, wat aantrekkelijk is voor mensen die streven naar een duurzamer en energie-efficiënter huishouden.

Het is belangrijk op te merken dat naast de initiële kosten van de thuisbatterij, er ook andere factoren zijn om te overwegen, zoals installatiekosten en de levensduur van de batterij. Het is verstandig om bij de aanschaf van een thuisbatterij ook rekening te houden met garanties, onderhoudskosten en de efficiëntie van het systeem om een weloverwogen beslissing te nemen.

Wat zijn de voordelen van een energie management systeem (EMS)?

In de huidige digitalisering is een EMS een handige tool om uw stroom te organiseren en te beheersen. Het gebruik van een EMS biedt de volgende voordelen:

  • Met een EMS kunt u niet alleen de invloed van energie op uw bedrijf volgen, maar het biedt ook flexibiliteit om de juiste hoeveelheid energie toe te wijzen voor diverse toepassingen.

  • Een systeem voor energiebeheer streeft naar optimalisatie en levert uiteraard talrijke voordelen vanuit een economisch perspectief, zoals het verminderen van extra kosten of het beperken van verliezen door overmatig energieverbruik.

  • Daarnaast draagt het bij aan de transparantie en controle van energiestromen op constructieniveau, waardoor bedrijven efficiënter en effectiever kunnen opereren.

Virtueel netwerk van energiecentrales

Het energie management systeem verbindt de energie producerende activa van huishoudens, zoals zonnepanelen, met een cloud gebaseerd, asset-agnostisch virtueel energiecentralenetwerk waar prognoses worden verzameld en AI-gestuurde beslissingen op uur basis worden genomen om de hoogste waarde voor een huishouden te berekenen op basis van de specifieke use case. Er wordt bepaald wat het beste moment is om energie te kopen, verkopen of op te slaan, rekening houdend met het weer en het energieverbruik en de productie van het huishouden.

Effectief energiesysteem

Zonnebatterijen houden geen rekening met de prijs op de energiemarkt en gaan meestal in de winter “slapen”. Door automatisch te bepalen of het voor het specifieke huishouden beter is om op een bepaald moment van de dag elektriciteit te kopen, verkopen of op te slaan, worden huiseigenaren in staat gesteld om hun overtollige stroom op een meer optimale manier aan het net te verhandelen. Dit draagt bij aan de stabiliteit van het energiesysteem in huis, het verlagen van de elektriciteitsrekening en het terugverdienen van de gedane investeringen in hernieuwbare energie, ongeacht de tijd van het jaar.

Opgezet in 10 minuten, resultaten in 24 uur

Als je al zonnepanelen en een oplader hebt, heb je alleen ons planner-apparaat nodig om de beste deals van de energiemarkt te krijgen. Er zijn slechts 3 stappen nodig om uw huis om te toveren tot een goed presterend energiesysteem.