Naast de lucht gevoerde pellet kachels die een ruimte verwarmen, zijn er ook pellet kachels die aangesloten kunnen worden op uw CV-systeem. Deze hebben voldoende vermogen voor het verwarmen van de meeste woningen. Een pellet kachel heeft een hoog rendement tot ongeveer 97%. De pellet kachels staan in de meeste gevallen in de woonkamer, omdat naast de warmte die de pellet kachel afgeeft, het ook een gezellige en warme sfeer geeft. Met een CV-pelletkachel kunt u dus meerdere ruimtes verwarmen, doordat het water in uw radiatoren wordt opgewarmd door de CV-pellet kachel.
Naast de lucht gevoerde pellet kachels die een ruimte verwarmen, zijn er ook pellet kachels die aangesloten kunnen worden op uw CV systeem. Deze hebben voldoende vermogen voor het verwarmen van de meeste woningen. Een pellet kachel heeft een hoog rendement tot ongeveer 97%. De pellet kachels staan in de meeste gevallen in de woonkamer, omdat naast de warmte die de pellet kachel afgeeft, het ook een gezellige en warme sfeer geeft.
Met een CV pelletkachel kunt u dus meerdere ruimtes verwarmen, doordat het water in uw radiatoren wordt opgewarmd door de CV pelletkachel. Hoe gaat dit nu in zijn werk? Het is dus mogelijk om de CV pelletkachel rechtstreeks op uw radiatoren aan te sluiten. Op deze manier heeft u de mogelijkheid, om meerdere ruimtes te verwarmen via radiatoren of vloerverwarming.
Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om uw tapwater te verwarmen. Hierdoor heeft u ook warm water voor het douchen. U regelt de kamertemperatuur dus gewoon via uw thermostaat.
Net zoals bij een lucht gevoerde pellet kachel, heeft de CV pelletkachel een intern pellet reservoir. De pellets gaan automatisch naar de branderkamer, wanneer deze pellets behoeft. De ontsteker en een ventilator zorgen ervoor dat deze pellets ontsteken. Vervolgens wordt het water verwarmd, wat via de bestaande leidingen naar uw CV systeem loopt.
Dit kan daarna gebruikt worden om ruimtes te verwarmen via radiatoren of vloerverwarming, of gebruikt worden als tapwater. De temperatuur kunt u dus gewoon regelen via de thermostaat. De CV pelletkachel wordt net als uw CV ketel aan uw stroomnet gekoppeld. Het stroomgebruik van de CV pelletkachel is minimaal.
Het is zeker mogelijk om de CV pelletkachel aan te sluiten op een buffervat. Dit wordt eigenlijk ook altijd geadviseerd. Wanneer u kiest om het direct aan te sluiten op uw cv-systeem en u heeft alleen vloerverwarming, loopt u het risico dat het zijn warmte niet kwijt kan. Bij het gebruik van een buffervat kunt u water warm zetten, om dit vervolgens later te gebruiken.
Zo hoeft u niet continue uw pellet kachel te laten branden voor het verkrijgen van warm water of het verwarmen van uw woning via radiatoren of vloerverwarming. Nu komt natuurlijk de vraag op, hoe groot moet het buffervat dan zijn? Bij het afstemmen van het buffervat op de CV pelletkachel, wordt er altijd gekeken naar het vermogen van de CV pelletkachel. Aan de hand daarvan wordt afgestemd hoe groot het buffervat moet zijn.