Zonneboilers

Een zonneboiler of zonnecollector is een apparaat dat (zon)licht omzet in warmte welke via een speciale vloeistof wordt overdragen aan een buffervat of boiler. Een groot verschil dus vergeleken met zonnepanelen die elektriciteit op wekken. De warmte welke we opwekken met zonneboilers kunnen we gebruiken voor ons tapwater en of verwarmingswater. Daarom zijn zonneboiler panelen een ideale manier om uw huis te verduurzamen en direct op uw gaskosten te besparen. De opgeslagen warmte gaat ook niet direct verloren als u het niet gebruikt. Dankzij onze goed geïsoleerde buffer en boiler vaten kunt u er, indien u de warmte niet direct afneemt, meerdere dagen gebruik van maken. Lees hieronder snel verder om te zien hoe u met een zonneboiler gas kunt besparen en uw woning kunt verduurzamen.

Hoe werkt een zonneboiler?

zonneboiler kopen online

In de zonnecollector zit een koperen buizensysteem. Door deze koperen buizen loopt een vloeistof die tegen zeer hoge en lage temperaturen kan, waardoor de vloeistof niet verbrand of bevriest. Eco2all gebruikt hiervoor een speciale biologische vloeistof die bestand is tegen temperaturen tot wel 280 graden. Dit zorgt ervoor dat u de vloeistof nooit hoeft te vervangen. Dat moet wel met andere gebruikte vloeistoffen zoals Glycol die om de tien jaar vernieuwt moet worden. Zodra de zonneboiler (zon)licht opvangt begint deze de vloeistof op te verwarmen waarna de warmte door middel van een pomp wordt overgebracht een buffervat of boiler de grootte van het vat wordt voornamelijk bepaald door het aantal panelen dat u op het dak legt. Afhankelijk van het vat kan de warmte vervolgens gebruikt worden voor het verwarmen van ruimtes of (tap)water.

Soorten zonneboilers

 • DTH-CPC panelen
 • Heat pipes
 • Vlakke panelen

De voordelen van een zonneboiler?

Een zonneboiler levert u als eigenaar direct voordelen op. Naast dat een zonneboiler een interessante investering is voor uw eigen portemonnee is, investeert u ook meteen in het milieu. Aangezien de warmte gratis wordt opgewekt door het zonlicht vraagt het systeem slechts 2 tot 20 watt om de pomp te laten werken. Hierbij warmt het water in het vat op. Dit kan bijvoorbeeld tot 30 graden temperatuur zijn, maar het kan ook 85 graden worden die opgeslagen wordt in het buffervat of boiler. Is het water voldoende opgewarmd dan is er geen aanvulling van fossiele brandstoffen (bijv. gas) nodig. Is het water slechts voorverwarmd tot bijvoorbeeld 30 graden dan kan uw cv-ketel het water na-verwarmen. Hierdoor vermindert u uw gas verbruik en verlaagt u ook uw CO2-uitstroot, wat ten goede van de aarde komt. Dit is dus een zeer goede manier om zowel uw portemonnee als de wereld een handje te helpen.

Hoe combineer je een zonneboiler?

Wist u dat zonneboilers ook ideaal zijn om te combineren met een cv-haard, cv pellet kachel, warmtepomp en biomassa ketel? Net als bij de combinatie met een cv-ketel neemt de zonneboiler de taak van het water verwarmen (verwarming) op zich tijdens de mooie zonnige dagen. Op de minder warme dagen kan het aanvullende systeem deze taak op zich nemen. Zo bent u verzekerd van warmte in uw woning en onder de douche. Wilt u graag meer weten over zonneboilers, de werking van zonneboilers of de mogelijkheden van een boiler in combinatie met andere systemen? Kijk dan ook een bij onze producten of neem contact met ons op.

Vacuümbuis collectoren voor de zonneboiler

zonneboiler met zonnepanelen

Bespaar op uw gaskosten met een zonneboiler. Een zonneboiler verwarmt uw douchewater met de warmte energie van de zon. Onze zonnecollectoren geven niet alleen, in de zomer maar ook, in het voor/najaar en in de winter veel warmte aan de boiler. Hierdoor kunt u gedurende het gehele jaar besparen op uw gasrekening. Eco2all levert vacuümbuis-collectoren en vlakkeplaat collectoren, beide met een hoge energie opbrengst. De vlakkeplaat collectoren kunnen in het dak gemonteerd worden zodat ze niet opvallen. De vacuümbuis collectoren geven daar in tegen tot 30% meer warmte in het voor/najaar en in de winter dan de vlakkeplaat collectoren. Hierdoor leveren ze jaarlijks meer bruikbare energie en dus een hogere besparing op de gasrekening. Met het warme water uit de boiler kunt u niet alleen douches maar eventueel uw wasmachine en vaatwasmachine vullen met warm water. De zonnecollectoren kunnen ook op uw zwembad aangesloten worden. De collectoren kunnen dan een warm zwembad genereren vanaf april tot september en dat alleen op zonne-energie. Onze collectoren voldoen allemaal aan de Solarkeymark en zijn in Duitsland door de Tuv gekeurd. Een optimale combinatie is de samenvoeging van een CVhaard of pellet kachel. Met deze combinatie kunt u zonder gas uw huis verwarmen, douche en genieten.

Hoe werkt een zonnecollector met vacuümbuizen?

 • De zon schijnt altijd. Deze levert gedurende het jaar een grote hoeveelheid energie. In Nederland is de energie ongeveer 1000 kWh per m2. Een zonnecollector vangt deze warmte op. De collector wordt op het dak gemonteerd gericht op het zuiden. Wanneer de zon schijnt, gedurende het gehele jaar en zelfs met vorst, vangt de collector zonlicht.
 • De warmte die dit zonlicht genereert wordt in de buis getransporteerd naar de collector. Hier wordt de warmte overgedragen aan een vloeistof die de warmte naar de opslagtank brengt. De opslagtank (boiler) zit gevuld met drinkwater. Door middel van een warmte wisselaar wordt de warmte overgedragen aan het water.
 • De ronde buis zorgt voor een directe inval van de zon. Het zonlicht breekt niet en samen met een warmte absorberende coating wordt hierdoor 93 tot 96 % van de energie opgevangen. Zelfs met weinig zon genereert het systeem al warmte voor uw huis. De regelaar meet constant de temperatuur in de boiler en in de collector. Wanneer de collector warmer is dan gaat het systeem pompen om de warmte in de boiler op te slaan.
 • Gedurende periode met weinig zon zal de zonnecollector te weinig warmte genereren voor uw huishouden. Ook met temperaturen onder nul kan een zonnecollector nog warmte afstaan. Wanneer de opbrengst te laag is, verwarmt de naverbrander (CV ketel of geiser) uw water na zodat uw warme water gegarandeerd boven de 60 graden is geweest om legionella groei te voorkomen. Natuurlijk zorgt dit er ook voor dat u altijd voorzien bent van warm water.
 • De grote van de installatie is afhankelijk van uw waterverbruik en beschikbaar dakoppervlak. Het warmwaterverbruik wordt voornamelijk beïnvloed door de douche, bad en eventuele warmwater aansluitingen op wasmachine en afwasmachine. De douche verbruikt tussen de 5 en 10 liter per minuut aan water. Een bad gebruikt al snel een 100 liter per keer. De was- en afwasmachines gebruiken tussen de 8 en 15 liter per keer. Daarnaast moet u nog enkele liters per dag rekenen voor warm tapwater gebruik

Vlakke Zonneboiler panelen

De vlakke zonneboilers bestaat uit een glasplaat met daar onder een absorbeerplaat met een speciale coating, een zogeheten spectraalselectieve laag. Deze laag heeft een lage emissiefactor en tegelijkertijd een hoge absorptiefactor. Dit betekent dat de absorbeerplaat zich voor licht als warmte absorberend (zwarte) laag gedraagt en voor warmte als een niet emitterende (witte) laag. Op deze manier kan er een hogere temperatuur gehaald worden dan bijvoorbeeld een zwarte absorbeerplaat die wel de lichtenergie opneemt maar deze warmte weer uitstraalt of de witte absorbeerplaat die de warmte wel vasthoudt maar niet opneemt.

Hoe werken vlakke panelen Wallnöfer?

Zonneboiler wallnofer kopen

Bij de meeste zonneboiler zit in de binnenzijde van het paneel een warmte wisselaar in de vorm van ronde leidingen. Deze ronde leidingen zitten niet in de vlakke panelen van Wallnöfer, dit komt omdat een ronde leiding maar een heel klein oppervlakte heeft om de zone straling op te vangen. Bij de vlakke panelen van Wallnöfer zitten plat gedrukte leidingen die tot wel 9 x groter zijn dan bij een standaard zonneboiler. Op deze manier hebben de vlakke panelen van Wallnöfer minimaal 6% meer rendement dan vergelijkbare panelen.

Wat zijn de Voordelen van vlakke panelen

 • Montage op en in schuin dak, op plat dak en kantelbaar frame.
 • Horizontaal en verticale montage mogelijk.
 • Gehard glas.
 • Vlakke buizen met 9x groter oppervlakte dan conventionele panelen.
 • Tot zelfs 10 jaar garantie.
 • Hoog rendement zonneboilers door gepatenteerde techniek.
 • 85% rendement.
 • Minimaal 6% meer rendement dan vergelijkbare panelen.
 • In aluminium en RVS uitvoering.
 • Leverbaar in 2 maten: 1,8 m² van 3,2 GJ en 2,5 m² van 4,5 GJ.
Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 26

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Vacuümbuizen zonneboiler
  Vanaf € 805,00 excl. BTW
 2. Zonneboiler 10 buizen DTH-CPC
  € 901,52 excl. BTW
 3. Tussen compensator
  € 38,00 excl. BTW
 4. Begin koppeling vlakke panelen
  Vanaf € 9,75 excl. BTW
 5. Tussenkoppeling vlakke panelen
  € 12,50 excl. BTW
 6. Schuin dak frames vlakke panelen
  Vanaf € 110,00 excl. BTW
 7. Platdak frames vlakke panelen
  Vanaf € 169,00 excl. BTW
 8. Dakhaken vlakke panelen 2 stuks
  € 22,00 excl. BTW
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 26

per pagina
Van hoog naar laag sorteren