Zonneboilers

Een zonneboiler of zonnecollector is een apparaat dat (zon)licht omzet in warmte welke via een speciale vloeistof wordt overdragen aan een buffervat of boiler. Een groot verschil dus vergeleken met zonnepanelen die elektriciteit op wekken. De warmte welke we opwekken met zonneboilers kunnen we gebruiken voor ons tapwater en of verwarmingswater. Daarom zijn zonneboiler panelen een ideale manier om uw huis te verduurzamen en direct op uw gaskosten te besparen. De opgeslagen warmte gaat ook niet direct verloren als u het niet gebruikt. Dankzij onze goed geïsoleerde buffer en boiler vaten kunt u er, indien u de warmte niet direct afneemt, meerdere dagen gebruik van maken. Lees hieronder snel verder om te zien hoe u met een zonneboiler gas kunt besparen en uw woning kunt verduurzamen.

> Bekijk meer informatie over een zonneboiler

Filter
Van hoog naar laag sorteren

32 producten

per pagina
 1. Vacuümbuizen zonneboiler
  Vanaf € 805,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 2. Zonneboiler 10 buizen DTH-CPC
  € 991,52 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 3. Prisma zonneboiler pakket met 300L boiler
  € 3.616,75 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 4. Prisma zonneboiler pakket met Calpak 300L
  € 4.891,35 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 5. Zonneboiler pakket met 300L RVS boiler
  € 5.027,21 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 6. Zonneboiler pakket met Calpak 300L
  € 5.673,21 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 7. Calpak Prisma vlak zonneboiler paneel
  € 505,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 8. DTH-CPC V2
  € 1.095,52 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 9. Tussen compensator
  € 38,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 10. Begin koppeling vlakke panelen
  Vanaf € 9,75 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 11. Tussenkoppeling vlakke panelen
  € 12,50 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 12. Schuin dak frames vlakke panelen
  Vanaf € 110,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 13. Platdak frames vlakke panelen
  Vanaf € 169,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 14. Dakhaken vlakke panelen 2 stuks
  € 22,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 15. Solarflex push fit Female
  Vanaf € 19,92 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 16. Solarflex push fit Male
  Vanaf € 16,76 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 17. Zonneboiler ballastbak
  € 96,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 18. DN-16 Adaptor
  € 24,95 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 19. Solar Expansievat 50 L
  € 159,83 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 20. Platdak frame zonneboiler DTH-CPC V2
  € 90,33 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 21. Begin/eind koppeling zonneboiler
  € 39,50 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 22. Collector tussen koppeling
  € 25,33 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 23. Collector basis frame zonneboiler DTH-CPC V2
  € 101,28 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 24. Dakhaken 2 stuks
  € 44,43 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 25. Solar controller met 3 sensoren
  € 154,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 26. Solar expansievat 18L
  € 103,18 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 27. Zonneboiler vloeistof 20L puur
  € 272,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 28. Aansluitingset solar flex leiding DN16
  € 5,90 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 29. Solar pompgroep 8-28 L/M
  € 423,05 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 30. Solar flex leiding geïsoleerd DN16
  Vanaf € 399,90 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 31. Wallnöfer Vlakke zonnecollector
  Vanaf € 665,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 32. Domusa Vlakke zonneboiler paneel
  € 449,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
Filter
Van hoog naar laag sorteren

32 producten

per pagina

zonneboiler kopen

Een zonneboiler kopen, lees uwzelf goed in

Klik op uw vraag om er direct naar toe te gaan of lees rustig verder:

Hoe werkt een zonneboiler?

Natuurlijk licht gebruiken voor de verwarming van water – met een zonneboiler is dit mogelijk! Het zonneboilersysteem is eigenlijk vrij simpel qua concept; op het dak bevindt zich een zonneboiler of zonnecollector. Dit is de plaat die zonlicht opvangt, waartussen vloeistof loopt. De vloeistof wordt opgewarmd, waarna deze verwarmde substantie het leidingwater in de waterboiler opwarmt. Deze waterboiler bevindt zich in uw huis. De vloeistof die het water opwarmt is gescheiden van het water dat deze verwarmt. De zonneboiler zorgt zo voor de verwarming van water. Een naverwarmer warmt het opgewarmde water van de zonneboiler indien nodig extra op, zodat het warm genoeg is om bijvoorbeeld gebruikt te worden voor douchen. Een zonneboiler bestaat uit:

 • 1. Een thermisch paneel (zonnepaneel) dat op het dak wordt geïnstalleerd;
 • 2. Een tank die wordt gebruikt om warm water op te slaan;
 • 3. Een circulatiepomp om de zonne-energie van de collector naar de tank te transporteren;
 • 4. Een thermische regelaar.

Tussen bovenstaande onderdelen zit een koperen buizensysteem. Door deze koperen buizen loopt een vloeistof die tegen zeer hoge en lage temperaturen kan, waardoor de vloeistof niet verbrand of bevriest. Eco2all gebruikt hiervoor een speciale biologische vloeistof die bestand is tegen temperaturen tot wel 280 graden. Dit zorgt ervoor dat u de vloeistof nooit hoeft te vervangen. Dat moet wel met andere gebruikte vloeistoffen zoals Glycol die om de tien jaar vernieuwt moet worden. Zodra de zonneboiler (zon)licht opvangt begint deze de vloeistof op te verwarmen waarna de warmte door middel van een pomp wordt overgebracht een buffervat of boiler. De grootte van het vat wordt voornamelijk bepaald door het aantal panelen dat op het dak ligt. Afhankelijk van het vat kan de warmte vervolgens gebruikt worden voor het verwarmen van ruimtes of (tap)water.

Bekijk hieronder een filmpje over de werking van een zonneboiler:

Wat zijn de voordelen van een zonneboiler?

Een zonneboiler levert u als eigenaar direct voordelen op. Naast dat een zonneboiler een interessante investering is voor uw eigen portemonnee is, investeert u ook meteen in het milieu. Aangezien de warmte gratis wordt opgewekt door het zonlicht vraagt het systeem slechts 2 tot 20 watt om de pomp te laten werken. Hierbij warmt het water in het vat op. Dit kan bijvoorbeeld tot 30 graden temperatuur zijn, maar het kan ook 85 graden worden die opgeslagen wordt in het buffervat of boiler.

Is het water voldoende opgewarmd dan is er geen aanvulling van fossiele brandstoffen (bijv. gas) nodig. Is het water slechts voorverwarmd tot bijvoorbeeld 30 graden dan kan uw cv-ketel het water na-verwarmen. Hierdoor vermindert u uw gas verbruik en verlaagt u ook uw CO2-uitstroot, wat ten goede van de aarde komt. Dit is dus een zeer goede manier om zowel uw portemonnee als de wereld een handje te helpen.

Hoeveel subsidie op zonneboilers?

Zoals bovenstaande beschrijving wellicht al doet vermoeden, is een zonneboiler een duurzame oplossing voor het opwarmen van water. In plaats van het gebruik van aardgas, gebruikt een zonneboiler zonlicht voor de verwarming van water, waarbij geen CO2 vrijkomt.

Wanneer u een zonneboiler bezit, kunt u een Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) aanvragen. Ook de zonneboilers van Eco2all staan op de apparatenlijst met zonneboilers waarop subsidie te ontvangen is. U vindt in de lijst indicatieve subsidiebedragen die kunnen oplopen tot €2.373. Let op, deze bedragen zijn indicatief. Meer informatie over subsidie op zonneboilers, vindt u op de site van het RVO.   

Hoe werkt een zonneboiler in de winter?

Een van de meest voorkomende (en belangrijkste) vragen over zonne-energie-gerelateerde technologie is: hoe goed werkt een zonneboiler in de winter wanneer het buiten onder het vriespunt is en het zonlicht zwak is?

Het eerste dat u moet onthouden, is dat zonneboilers niet bedoeld zijn om uw boiler volledig te vervangen. Een typische zonneboiler zal in de loop van dat jaar 60-80% van het water dat u gebruikt, kunnen verwarmen. Van april tot en met september wordt bijna al uw warme water door zonne-energie verwarmd. In de winter daalt het percentage van uw warm water dat door de zon wordt verwarmd tot wel 20-30% - zoals u zou verwachten met korte dagen en zwakke zon in december. In dit geval is het belangrijk dat uw zonneboiler in de winter aangesloten staat op een combiketel, deze wordt ook wel als naverwarmer gebruikt. De cv-installatie kan het door de zonneboiler opgewarmde water verder verwarmen als dit nodig is om ervoor te zorgen dat ook in januari aan uw warmwaterbehoeften wordt voldaan.

Wat het bevriezingsgevaar betreft, moet elk actief waterverwarmingssysteem op zonne-energie zo ontworpen zijn dat het in de winter niet bevriest. Er zijn een paar manieren om in koude klimaten bevriezing te voorkomen: de eerste is door de zonneboiler een niet-giftig antivriesmengsel door de collector te laten circuleren en het water in uw tank indirect (via een warmtewisselaar) te verwarmen in plaats van water te laten circuleren, die kunnen bevriezen en de opvangbak kunnen beschadigen. De andere is om een zogenaamd drainback-systeem te gebruiken, dat water of een antivriesmengsel circuleert, met behulp van een temperatuursensor in combinatie met een pomp om de vloeistof uit het systeem af te voeren wanneer het te koud is of wanneer de zon stopt met verwarmen het water.

Elk zonneboilersysteem uit ons assortiment is voorzien van een vloeistof die niet verbrand of bevriest. Dit zorgt ervoor dat u de vloeistof nooit hoeft te vervangen. Dat moet wel met andere gebruikte vloeistoffen zoals Glycol die om de tien jaar vernieuwt moet worden.

Hoe combineert u een zonneboiler?

Wist u dat zonneboilers ook ideaal zijn om te combineren met een cv-haard, cv pellet kachel, warmtepomp en biomassa ketel? Net als bij de combinatie met een cv-ketel neemt de zonneboiler de taak van het water verwarmen (verwarming) op zich tijdens de mooie zonnige dagen. Op de minder warme dagen kan het aanvullende systeem deze taak op zich nemen. Zo bent u verzekerd van warmte in uw woning en onder de douche. Wilt u graag meer weten over zonneboilers, de werking van zonneboilers of de mogelijkheden van een boiler in combinatie met andere systemen? Kijk dan ook een bij onze producten of neem contact met ons op.

Hoe werkt een zonneboiler als vloerverwarming?

Stelt u zich eens voor dat uw warmwatersysteem op zonne-energie uw gehele huis inclusief de vloer verwarmt. Dat u op een koude winterochtend uit uw bed rolt en een warme vloer aan raakt die op is gewarmd door de zon van gisteren, een zonneboiler kan dit realiseren. Zonneboilers worden vaak gebruikt als warmtebronnen voor vloerverwarmingssystemen in regio's waar een overvloed aan zonne-energie beschikbaar is.

Normaal gesproken levert een grote door zonne-energie verwarmde opslagtank warm water aan het centrale verwarmingssysteem en voorziet meestal ook in huishoudelijke behoeften.

Zonneboilers werken goed samen met vloerverwarming omdat de grote thermische massa die stralingssystemen gemeen hebben een uitstekend opslagmedium biedt voor de energie die gedurende de dag wordt gegenereerd. 'S Nachts wordt deze opgeslagen thermische energie langzaam afgegeven aan de woning en wordt een stabiel, gelijkmatig en consistente temperatuur gehandhaafd.

Wat is de terugverdientijd van een zonneboiler?

Vraagt u zich af wanneer u de investering die een zonneboiler vereist, hebt terugverdiend? Hoewel hier geen standaardantwoord op is, zijn er een aantal factoren die beïnvloeden hoe snel uw zonneboiler zichzelf terugverdient.

 • - Zo kunt u onder andere denken aan het rendement van de specifieke zonneboiler. De zonneboilers van Eco2All hebben over het algemeen een hoog rendement, maar bekijk de individuele zonneboilers om te lezen welke technieken het hoge rendement bij de desbetreffende zonneboiler mogelijk maken.
 • - Een andere variabele die handig is om mee te nemen wanneer u een inschatting maakt van de terugverdientijd van de zonneboiler die u op het oogt heeft, is de subsidie die u ontvangt. U kunt namelijk subsidie aanvragen wanneer u een zonneboiler laat plaatsen. Hier vertellen we u hieronder meer over.
 • - Verder bepaalt de aanschafprijs van de zonneboiler hoe snel u de kosten van de boiler eruit hebt en winst gaat maken. Onze zonneboilers variëren qua prijs en ook de hoeveelheid zonneboilers en eventueel de overige benodigdheden bepalen wat het totale kostenplaatje wordt wanneer u een zonneboiler thuis of op een bedrijfspand wilt plaatsen. 
 • - Tenslotte spelen waterverbruik en gasverbruik nog een rol bij het bepalen van de terugverdientijd van uw zonneboiler. Hoeveel gas verbruikte u voorheen en wordt met het in gebruik nemen van de zonneboiler bespaard? Om u een idee te geven over de besparing van gas die een zonneboiler mogelijk maakt; Milieu Centraal stelt dat dat u met een zonneboiler de helft minder gas verbruikt voor het verwarmen van water. Daarnaast bepaalt uw warm waterverbruik in hoeverre u kosten bespaart met het verwarmen van water door een zonneboiler.

Hoe werkt een zonnecollector met vacuümbuizen?

Bespaar op uw gaskosten met een zonneboiler. Een zonneboiler verwarmt uw douchewater met de warmte energie van de zon. Onze zonnecollectoren geven niet alleen, in de zomer maar ook, in het voor/najaar en in de winter veel warmte aan de boiler. Hierdoor kunt u gedurende het gehele jaar besparen op uw gasrekening. Eco2all levert vacuümbuis-collectoren en vlakkeplaat collectoren, beide met een hoge energie opbrengst. De vlakkeplaat collectoren kunnen in het dak gemonteerd worden zodat ze niet opvallen.

De vacuümbuis collectoren geven daar in tegen tot 30% meer warmte in het voor/najaar en in de winter dan de vlakkeplaat collectoren. Hierdoor leveren ze jaarlijks meer bruikbare energie en dus een hogere besparing op de gasrekening. Met het warme water uit de boiler kunt u niet alleen douches maar eventueel uw wasmachine en vaatwasmachine vullen met warm water. De zonnecollectoren kunnen ook op uw zwembad aangesloten worden. De collectoren kunnen dan een warm zwembad genereren vanaf april tot september en dat alleen op zonne-energie. 

Onze collectoren voldoen allemaal aan de Solarkeymark en zijn in Duitsland door de Tuv gekeurd. Een optimale combinatie is de samenvoeging van een CVhaard of pellet kachel. Met deze combinatie kunt u zonder gas uw huis verwarmen, douche en genieten.

 • - De zon schijnt altijd. Deze levert gedurende het jaar een grote hoeveelheid energie. In Nederland is de energie ongeveer 1000 kWh per m2. Een zonnecollector vangt deze warmte op. De collector wordt op het dak gemonteerd gericht op het zuiden. Wanneer de zon schijnt, gedurende het gehele jaar en zelfs met vorst, vangt de collector zonlicht.
 • - De warmte die dit zonlicht genereert wordt in de buis getransporteerd naar de collector. Hier wordt de warmte overgedragen aan een vloeistof die de warmte naar de opslagtank brengt. De opslagtank (boiler) zit gevuld met drinkwater. Door middel van een warmte wisselaar wordt de warmte overgedragen aan het water.
 • - De ronde buis zorgt voor een directe inval van de zon. Het zonlicht breekt niet en samen met een warmte absorberende coating wordt hierdoor 93 tot 96 % van de energie opgevangen. Zelfs met weinig zon genereert het systeem al warmte voor uw huis. De regelaar meet constant de temperatuur in de boiler en in de collector. Wanneer de collector warmer is dan gaat het systeem pompen om de warmte in de boiler op te slaan.
 • - Gedurende periode met weinig zon zal de zonnecollector te weinig warmte genereren voor uw huishouden. Ook met temperaturen onder nul kan een zonnecollector nog warmte afstaan. Wanneer de opbrengst te laag is, verwarmt de naverbrander (CV ketel of geiser) uw water na zodat uw warme water gegarandeerd boven de 60 graden is geweest om legionella groei te voorkomen. Natuurlijk zorgt dit er ook voor dat u altijd voorzien bent van warm water.
 • - De grote van de installatie is afhankelijk van uw waterverbruik en beschikbaar dakoppervlak. Het warmwaterverbruik wordt voornamelijk beïnvloed door de douche, bad en eventuele warmwater aansluitingen op wasmachine en afwasmachine. De douche verbruikt tussen de 5 en 10 liter per minuut aan water. Een bad gebruikt al snel een 100 liter per keer. De was- en afwasmachines gebruiken tussen de 8 en 15 liter per keer. Daarnaast moet u nog enkele liters per dag rekenen voor warm tapwater gebruik

Hoe werken vlakke zonneboiler panelen?

De vlakke zonneboilers bestaat uit een glasplaat met daar onder een absorbeerplaat met een speciale coating, een zogeheten spectraalselectieve laag. Deze laag heeft een lage emissiefactor en tegelijkertijd een hoge absorptiefactor. Dit betekent dat de absorbeerplaat zich voor licht als warmte absorberend (zwarte) laag gedraagt en voor warmte als een niet emitterende (witte) laag. Op deze manier kan er een hogere temperatuur gehaald worden dan bijvoorbeeld een zwarte absorbeerplaat die wel de lichtenergie opneemt maar deze warmte weer uitstraalt of de witte absorbeerplaat die de warmte wel vasthoudt maar niet opneemt.

Bij de meeste zonneboiler zit in de binnenzijde van het paneel een warmte wisselaar in de vorm van ronde leidingen. Deze ronde leidingen zitten niet in de vlakke panelen van Wallnöfer, dit komt omdat een ronde leiding maar een heel klein oppervlakte heeft om de zone straling op te vangen. Bij de vlakke panelen van Wallnöfer zitten plat gedrukte leidingen die tot wel 9 x groter zijn dan bij een standaard zonneboiler. Op deze manier hebben de vlakke panelen van Wallnöfer minimaal 6% meer rendement dan vergelijkbare panelen.

Wat zijn de voordelen van vlakke panelen?

 • - Montage op en in schuin dak, op plat dak en kantelbaar frame;
 • - Horizontaal en verticale montage mogelijk;
 • - Gehard glas;
 • - Vlakke buizen met 9x groter oppervlakte dan conventionele panelen;
 • - Tot zelfs 10 jaar garantie;
 • - Hoog rendement zonneboilers door gepatenteerde techniek;
 • - 85% rendement;
 • - Minimaal 6% meer rendement dan vergelijkbare panelen;
 • - In aluminium en RVS uitvoering;
 • - Leverbaar in 2 maten: 1,8 m² van 3,2 GJ en 2,5 m² van 4,5 GJ.

Zonneboiler kopen?

Zonneboilers prijzen kunnen uiteenlopen. Los van de verschillende soorten zonneboilers, is de prijs ook afhankelijk van de hoeveelheid zonneboilers dat u denkt nodig te hebben en of u bijvoorbeeld (extra) dak frames of compensators nodig denkt te hebben.

Vraag een offerte aan om een compleet overzicht te krijgen van de kosten. Twijfelt u nog over of een zonneboiler kopen een goed idee is voor u? Houd dan in het achterhoofd dat u mogelijk nog subsidie kunt ontvangen wanneer u een zonneboiler koopt. Daarmee profiteert u naast de lange termijn voordelen van het zonneboilers kopen, ook van subsidiaire ondersteuning bij uw duurzame aanschaf. Zonneboilers kopen is een daarmee een duurzame keuze voor zowel uw portemonnee als het milieu.

Benieuwd naar meer mogelijkheden over het verduurzamen van uw huis? Bij Eco2All doen we er alles aan om die keuze te ondersteunen. Zonneboilers kopen doet u via onze website of neem contact met ons zodat we mee kunnen denken over de mogelijkheden voor een zoneboiler bij u thuis.