Pellet kachels

Bent u op zoek naar een pelletkachel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Eco2all is uw kennis en inspiratie punt als het gaat om ecologisch en economisch verantwoord verwarmen met bijvoorbeeld een pelletkachel. Ons assortiment in pelletkachels en uitgebreid advies maken dit waar. Waarom is een pelletkachel van Eco2all een verstandige investering?

> Bekijk meer informatie over pelletkachels

Filter
Van hoog naar laag sorteren

14 producten

per pagina
 1. Synthesis
  Vanaf € 2.900,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 2. Pixie
  Vanaf € 3.890,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 3. V-Sion
  Vanaf € 4.300,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 4. Cult
  Vanaf € 2.725,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 5. Reverse
  Vanaf € 5.120,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 6. Aerjolly evo Serie S
  Vanaf € 5.260,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 7. Foghet Evo Aria
  Vanaf € 6.400,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 8. Ambria 2
  Vanaf € 1.770,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 9. Riva
  Vanaf € 2.300,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 10. Lyra
  Vanaf € 1.980,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 11. I-Dea 2
  Vanaf € 2.760,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 12. Arte Acciao
  Vanaf € 2.600,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 13. Odette
  Vanaf € 2.745,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 14. Botero 2
  Vanaf € 3.530,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
Filter
Van hoog naar laag sorteren

14 producten

per pagina

Voordelen van een pellet kachel

De pelletkachels hebben een ingebouwde ruimte voor pellet opslag. Deze worden vanuit het reservoir door middel van een wormschroef mechanisch naar de vuurkorf getransporteerd. In de vuurkorf worden de pellets automatisch ontstoken met behulp van een gloeispiraal en gedoseerde luchttoevoer. Afhankelijk van de gevraagde warmte regelt de pelletkachel de snelheid van aanvoer van pellets en de luchttoevoer. De rookgassen worden met een ventilator naar buiten geblazen.

Een pelletkachel heeft een beduidend hoger rendement dan een traditionele houtkachel of open haard. Fabrikanten claimen in de regel een rendement van 80-97%. Vanwege de relatief lage temperatuur van de af te voeren rookgassen (maximaal 220 gr. Celsius) en de mechanische afvoer daarvan volstaat een enkelwandige schoorsteenpijp van ø 80mm. Een aparte ventilator blaast de verwarmde lucht de ruimte in.

In tegenstelling tot de traditionele houtkachel die zijn warmte vooral afgeeft door stralingswarmte, geeft een pelletkachel de meeste warmte af door convectie. De buitenmantel van een pelletkachel blijft daardoor relatief koel. Hopelijk hebben we voor u de voordelen van een pelletkachel duidelijk omschreven. Heeft u nog vragen over de werking of het gebruik van de kachel. Neem even contact met ons op, we staan u graag te woord.

palletkachel kopen

De 6 voordelen van een pelletkachel

 • - Betaalbaar verwarmen;
 • - Geen gasaansluiting nodig;
 • - Goede isolatie is niet vereist;
 • - Minder fijnstof dan houtkachels;
 • - Hernieuwbare grondstoffen;
 • - Onafhankelijk van nutsbedrijven en netbeheer.

Moderne inbouw pellet kachels

Met een vulling pellets kan men – afhankelijk van de isolatie van de woning, de buitentemperatuur en de gewenste binnentemperatuur – één tot vijf dagen stoken. De as die vrijkomt bij de verbranding, moet doorgaans handmatig worden afgevoerd. De moderne Pellets vervaardigd uit ander materiaal zoals bijvoorbeeld stro, papier, karton, gras beïnvloeden de werking van de pelletkachel negatief en veroorzaken problemen bij de ontsteking of verbranding. 

Sommige pelletkachels echter kunnen ook andere korrelvormige brandstoffen zoals mais verbranden. Een pelletkachel is uitgerust met een elektronisch regelsysteem. Dit optimaliseert het verbrandingsproces en bevat diverse veiligheidsinstellingen. Hierdoor kan de pelletkachel schoon branden en een hoog rendement bereiken. Door de optimale verbranding geeft deze kachel weinig stank in en rondom het huis. Het gebruikscomfort van een moderne pelletkachel is hoog ten opzichte van de conventionele houtkachel door de automatische ontsteking, uitdoving en de ingebouwde (klok-) thermostaat. Veel pelletkachels zijn uitgerust met een instelbaar weekprogramma waardoor de kachel zichzelf op gezette tijden aan- of uitschakelt.

Onze moderne pellet kachel staan brandend opgesteld in onze showroom in Boxtel. Wij adviseren u wel vooraf even contact met ons op te nemen om een afspraak in te plannen, zodat onze specialist ruimschoots de tijd heeft om uw vragen te beantwoorden.