CV haard

Een CV-haard is een haard of kachel die u aan kan sluiten op uw CV-installatie. Het is een alternatieve manier om uw huis te verwarmen waar steeds meer vraag naar komt.
> Klik hier voor meer informatie over een CV-haard

Filter
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

per pagina
 1. Foghet evo CV
  Vanaf € 7.680,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 2. Walltherm Vajolet
  Vanaf € 7.460,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 3. Walltherm Vajolet basic
  Vanaf € 7.327,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 4. Foghet evo CV Serie Ss
  Vanaf € 8.995,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 5. Rokossa IG3
  Vanaf € 4.697,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 6. Rokossa IG2
  Vanaf € 4.626,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 7. Rokossa IG1
  Vanaf € 2.685,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 8. Jupo Lohengrin 18,5 kW [Niet meer leverbaar]
  Vanaf € 3.635,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 9. Bef Home Twin Aquatic CV tunnelhaard
  Vanaf € 4.050,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 10. BeF Home Aquatic CV kachel
  Vanaf € 1.915,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 11. BeF Home Aquatic CV Hoekhaard
  Vanaf € 2.391,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
 12. BeF Home Aqualite CV kachel
  Vanaf € 2.079,00 Excl. BTW
  Toevoegen om te vergelijken
Filter
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

per pagina

cv haard kopen online

Wat is een CV-haard?

Een CV-haard met opgewekte ambiance van een haard in de huiskamer met de voordelen van een centrale verwarming. Onze CV-haarden werken uitstekend in combinatie met een bestaande gas- of oliegestookte CV-installatie. Een CV-haard wordt op eenvoudige wijze aangesloten op het centrale verwarmingssysteem van uw woning. Een klein deel van de warmte van het vuur wordt ter plaatse uitgestraald. Het overgrote deel wordt gebruikt voor behaaglijke warmte in de rest van uw huis. Met uw CV-haard stookt u milieuvriendelijk en relatief goedkoop. Daarmee bespaart u op uw gas- en/of olierekening. U kunt te allen tijde gebruik maken van uw bestaande CV-ketel. U zit dus nooit in de kou.

In combinatie met een buffervat van boiler heeft u douche- en warm water. U kunt uw systeem opgewaardeerd met zonnepanelen en vloerverwarming. Alternatieve verwarmingsmogelijkheden worden rendieren met de stijgende brandstofprijzen. Hout stoken is een aantrekkelijk alternatief waar mee een grote besparing gerealiseerd kan worden. Eco2all CV-haarden zorgen dat u optimaal kunt genieten van vuur, rendement en gezelligheid. Onze moderne CV-haarden zijn ontwikkeld om met een veroorzaakte verbranding de verkregen warmte te verplaatsen door het hele huis. Het principe van de CV-haard bestaat al enige tijd. De huidige technieken zijn alleen niet te vergelijken met eenvoudige warmtewisselaars. Onze warmtewisselaar is bekend om zoveel mogelijk warmte af te geven aan het CV-water.

Het is ons gelukt om 65% van de warmte die de CV-haard afgeeft door te geven aan het water. De warmte blijft niet alleen in de huiskamer, maar verspreidt zich in het gehele huis door uw bestaande CV-installatie. Natuurlijk zorgt de schone verbranding voor een hoog rendement, een schoon glas en een laag houtverbruik. U blijft zo genieten van een gezellig sfeervuur waar de warmte optimaal van wordt benut. Natuurlijk staat veiligheid boven alles. Een CVhaard mag alleen worden geplaatst door een erkende CV-installateur. In onze regio werken kwamen we samen met lokale installatiebedrijven. Met hun ervaring als installateurs is er voor elke situatie een oplossing te vinden.

Hoe werkt een CV-haard?

Onze CV-haarden zijn gebaseerd op onze bestaande hoog rendement houtkachels. Deze haarden zijn aangepast door een warmtewisselaar toe te voegen. Dit is een ruimte waar het water opgewarmd wordt door de rookgassen van het vuur. Deze ruimte is door middel van een aan- en afvoerleiding aangesloten op uw bestaande CV-installatie. Een CV-haard stookt hetzelfde als een gewone houtkachel. Tijdens het stoken wordt het water opgewarmd. Door middel van een pomp wordt het warme water verspreidt door het huis. Dezelfde pomp zorgt voor de aanvoer van afgekoeld water om weer opgewarmd te worden in de warmtewisselaar.

CV-haard in gebruik

De Eco2all CV-haarden geven voldoende warmte om een gemiddeld huis van warmte te voorzien (afhank van grootte en isolatiewaarde). Tijdens het stoken van uw CV-haard zal de CV-ketel niet branden. Mocht de CV-haard toch te weinig vermogen hebben om uw huis te verwarmen en zal de CV-ketel extra bij verwarmen zijn. Beide apparaten kunnen ook branden. Des te meer u stookt, des te meer u bespaart. Bij een houtverbruik van 4,5 kuub hout per jaar verdient u uw haard in 5-6 jaar terug.

Hoe is de veiligheid van de CV haarden

De eenvoud van het systeem maakt het effectief. Natuurlijk zijn een aantal zaken waar rekening mee moet moeten worden. Belangrijk is dat de CV-haard de warmte ook geproduceerd kan leiden door het huis. Wanneer dit niet gebeurt kan het water een te hoge temperatuur bereiken. Eco2all heeft 2 beveiligingen op het systeem gezet. De eerste is dat wanneer er een te hoge temperatuur dreigt te ontstaan in de warmtewisselaar, de wisselaar gekoeld wordt met koud leidingwater. Dit gebeurde net zo lang geleden de temperatuur weer uit de gevarenzone is.

Door te koelen zal de CV-installatie geen druk verliezen en behoeft dus ook niet bijgevuld te worden. De tweede beveiliging is een overdrukventiel op het systeem. Mocht de druk toch te hoog worden kan deze altijd worden uitgevoerd. Met deze twee systemen onderscheidt Eco2all zich van andere producten. Er zijn geen richtlijnen voor de veiligheid van dit soort houtkachels, bestaan deze wel in Duitsland. Al onze CV-haarden voldoen aan de in Duitsland gestelde eisen voor uitstoot en veiligheid. De beste beveiliging is om te zorgen dat de haard door een erkende CV-installateur geplaatst wordt. Hij zal uw systeem zo aanpassen dat u een veilig systeem heeft.

Benodigde voorzieningen

 • - Dubbelwandig rookkanaal
 • - Aan- afvoer van de CV-installatie, deze moeten worden overgedragen op een hoofdleiding
 • - Koud waterleiding
 • - Waterafvoer van de koeling en overdrukventiel
 • - Aanpassingen aan de bestaande CV-installatie
 • - De CV kachel (CV-haard) voor besparing op stookkosten van gas en olie