Subsidie aanvraag per 1-1-2020

Zoals u wellicht al heeft vernomen is sinds 1 januari 2020 de subsidie op pellet kachels en biomassaketels vervallen. Toch zijn hier nog veel vragen en onduidelijkheden over. In dit bericht zal er worden uitgelegd hoe het nu precies in elkaar steekt.

De volgende wijziging zijn per 1 januari opgenomen:

  • *Een verandering in het subsidiebedrag voor kleine warmtepompen ten behoeve van de verwarming van tapwater zoals warmtepompboilers
  • *Het vervallen van de subsidie op pellet kachels en biomassaketels
  • *De subsidie vervalt op apparaten die worden geplaatst in bouwprojecten waarvoor de omgevingsvergunning na 30 juni 2018 is aangevraagd.

Voor particulieren is er een overgangsperiode.

  • *In het geval dat u vóór 1 januari 2020 voor in uw woning een pellet kachel of een biomassaketel aangeschaft én geïnstalleerd, dan heeft u tot 6 maanden na installatie de mogelijkheid om de subsidie aan te vragen.
  • *In het geval dat u vóór 1 januari 2020 een warmtepomp of zonneboiler heeft aangeschaft voor een bouwproject waarvoor de omgevingsvergunning na 30 juni 2018 is aangevraagd en voor 1 juli 2020 geïnstalleerd. In dit geval kunt u binnen 6 maanden na de installatie nog subsidie aanvragen. Betreft het een pellet kachel of een biomassaketel, dan geldt dit niet.

De overgangsbepaling is in het leven geroepen om particulieren die bij aanschaf niet op de hoogte waren van het afschaffen van de subsidie, alsnog de gelegenheid om gebruik te maken van de ISDE(Investeringssubsidie duurzame energie).

Hoe zit dit dan bij zakelijke gebruikers? Hiervoor geldt deze regeling niet. De reden hiervoor is dat voorafgaand aan de aanschaf van het apparaat, de subsidie al aangevraagd had moeten worden. Voor hen geldt daarom niet dat zij op het moment van aanschaf niet op de hoogte waren van het beëindigen van de subsidie.