EEN OPLOSSING VOOR UW ENERGIEVRAAGSTUK

Een groot deel van het totale energieverbruik van een huishouden, bestaat uit het verwarmen van de woning. Bij het besparen op de energierekening valt daar dan ook een grote slag te behalen. Duurzaam en milieubewust verwarmen is van groot belang en een opkomende trend. En dat maakt dat er tegenwoordig prachtige, duurzame oplossingen zijn om je huis milieubewust, zuinig én efficiënt te verwarmen.

MILIEUBEWUST STOKEN

De meeste Nederlandse huizen worden verwarmt met radiatoren, waardoor warm water stroomt. Maar voor de gezelligheid en sfeer verwarmen we nog steeds  graag met een openhaard of een houtkachel. Helaas is dit vanuit milieuoogpunt niet de beste methode om je huis te verwarmen en ook zeker niet de goedkoopste. Gelukkig is er een prachtige oplossing om zuinig en milieubewust te verwarmen en tegelijkertijd te genieten van een knapperend houtvuur: de houtgestookte CV-haard. Deze haard wordt aangesloten op het centrale verwarmingssysteem. Tijdens het stoken van de haard worden de opstijgende rookgassen gebruikt om het water van de CV-installatie te verwarmen. Zo ondersteunt de haard het centrale verwarmingssysteem en helpt zo het huis te verwarmen via radiatoren en/of vloerverwarming.

ECONOMISCH EN ECOLOGISCH VERWARMEN

Een prachtig voorbeeld van economisch- en ecologisch verwarmen zijn de totaalsystemen, zoals het Walltherm totaalsysteem van Eco2all. De unieke Walltherm houtkachel heeft twee branderkamers, die zijn voorzien van hoog temperatuur bestendig glas. Deze geven in de koude wintermaanden een prachtig zicht op het sfeervolle vuur. In de bovenste kamer van de kachel wordt hout verbrand, waarna de hete gassen naar de onderste branderkamer gezogen worden waar een speciale houtvergassingstechniek wordt toegepast. Deze warmte wordt opgeslagen in het cv water, ter ondersteuning van de bestaande boiler en wordt gebruikt om het huis en het water van douche en bad te verwarmen. De warmte van de houtkachel wordt voor 25% afgegeven als stralingswarmte in de woonkamer en 75% gaat via een warmtewisselaar naar de centrale verwarming. De Walltherm houtvergasser heeft een zeer hoog rendement van ruim 95% en er kan met gemak 5 uur worden gestookt zonder hout toe te voegen.  Deze waardes zijn in 2012 gemeten naar aanleiding van een innovatieslag ten opzichte van het vorige Walltherm model. Deze CV Haard staat wereldwijd in zijn klasse als beste bekend en is te verkrijgen als vrijstaande kachel en als inbouwhaard.

INVESTEER IN SFEER

Bij dit totaalsysteem wordt in de koude wintermaanden de boiler ondersteunt door de CV haard en in de zomermaanden wordt deze ondersteuning overgenomen door zonnepanelen. Wanneer de zon schijnt, zorgt de zonneboiler voor de verwarming van het huis en voor warm water in de badkamer. Op deze manier kunnen de totaalsystemen van Eco2allalle maanden van het jaar een besparing opleveren tot wel 100% van de stookkosten. En dat is mooi meegenomen, zowel voor uw portemonnee als voor het milieu!