Hybride warmtepomp: ideaal voor renovatie en in samenwerking met radiatoren.

Vanwege de noodzakelijke energietransitie ten gevolgen van klimaatverandering en de veranderingen in de technologieën, zorgen deze veranderingen voor nieuwe uitdagingen voor de gebruiker en de professionals bij het beslissen welk verwarmingssysteem het meest geschikt is voor elke installatie.

Technologieën zoals warmtepompen zorgen voor goede resultaten van comfort en efficiëntie in voorzieningen met een lage tempratuuremitter. Echter wordt de efficiëntie verlaagd wanneer er vraag is naar hoge tempraturen voor het nodige comfort in huis.

De installatie van lage tempratuuremitters in een huis waar de huidige ketel vervangen wordt door een warmtepomp systeem zorgt voor hoge kosten en/of complexe werkzaamheden die vervanging onhaalbaar kunnen maken.

De enige logische oplossing op het gebied van investeringen en bedrijfskosten, is een hybride systeem waarmee het nodige comfort bereikt wordt in huis. Zelfs bij zeer lage buitentempraturen.

Het hybride systeem is een combinatie van een warmtepomp met een gas back-up systeem dat zorgt voor een geschikte aanvoertempratuur voor elk type emitter. Door middel van een elektronische regeling wordt de hulpvoeding automatisch aangepast wanneer het rendement van de warmtepomp daalt als gevolg van de lage luchttempratuur.

Deze systemen zijn daarbij ook ideaal voor warmtepompen in gebieden waar vanwege langdurige mist voortdurend vorstproblemen voorkomen, waardoor de efficiëntie aanzienlijk wordt verminderd. In een hybride systeem wordt dit verholpen door ondersteuning van een hoog rendementsgenerator, waardoor de kosten lager uitvallen.

Wilt u op een verantwoorde en milieu vriendelijke manier uw huis verwarmen en meer te weten komen over de mogelijkheden van het hybride systeem, neem dan gerust contact met ons op via 0499 378 308 of stuur een bericht naar info@eco2all.nl .