Een rustieke langgevel boerderij renoveren naar een up to date woning welke zijn “looks” behoud, dat is het project waar de eigenaar van installatiebedrijf van Heugten privé op dit moment mee bezig is. Van geen isolatie naar zeer goed geïsoleerd en van hoge temperatuur naar lage temperatuur verwarming. Ook bij Eco2all zijn wij van mening dat goede isolatie belangrijk is voor een interessant rendement, dat betekent echter niet dat onze PRO-R de uitdaging niet aan kan. Toen wij de vraag kregen om, een systeem samen te stellen dat passend is voor de woning nu en in de toekomst werden we meteen enthousiast. De extra uitdaging is dat alles nog aangepakt moet worden, het systeem zal tussendoor dus ook een keer verplaatst moeten worden. Het resultaat; een ACOND Pro-R 3.5 tot 18 KW warmtepomp met elektrische back up van 6 KW, buffer boiler 100/300 liter en de ACONDTHERM sturing voor een optimale werking van de warmtepomp.

Standaard wordt bij onze PRO warmtepompen de regeling en thermostaat meegeleverd, hierdoor kan de warmtepomp zich perfect aanpassen aan de woning en zo optimaal werken. Het resultaat is een systeem dat zich heeft afgestemd op de woning, met andere woorden; De warmtepomp brengt zijn aanvoer retour omhoog tijdens de koudere dagen, maar is continue bezig het rendement te optimaliseren. Bij stijgende buiten temperaturen gaat de aanvoer temperatuur naar beneden tot soms wel 45 graden. Zelfs met deze temperaturen en zonder isolatie wordt de woning al naar wens verwarmd.

In de loop van het project zullen we de instellingen van de warmtepomp gaan aanpassen, waarbij hij leert dat we met lage temperaturen gaan werken. Ook hier zal hij, door de intelligente regeling, zelf op in gaan spelen resulterend in een warmtepomp welke rustig en duurzaam verwarmd. Tapwater technisch staat er een 300 liter boiler, ruim voldoende voor een gezin van 4 personen, welke gemakkelijk wordt verwarmd door de ACOND Pro-R. Omdat de langgevel boerderij in het buitengebied staat was geluid ook zeker een aspect waar rekening mee gehouden moest worden. De ACONDTHERM regeling laat de warmtepomp zo werken dat hij in iedere situatie zo stil mogelijk draait. De reactie hierop was dan ook dat de pomp naar het verwarming systeem nog eerder hoorbaar is dan de warmtepomp zelf. Een langgevel boerderij welken nog geïsoleerd moet worden, zeker geen alledaags project daarom juist de meer zo geslaagd!