Domusa Dual Clima

Dual Clima warmtepomp

Hydra Luna warmtepomp

Hydra Luna warmtepomp

Hydra Duran Hybride Systeem

Vanaf € 9.100,00 Excl. BTW
  • Ideaal voor samenwerking huidige gasketel
  • Verwarmen via vloerverwarming en/of radiatoren
  • Ook koeling mogelijk
  • Warmtepomp is te koppelen aan het internet
Nog %1 beschikbaar
Artikel nummer
Hydra Duran Hybride Systeem

Hybride warmtepomp Thermics – Verwarmen

Eco2all heeft samen met Thermics een hybride lucht water warmtepomp systeem ontworpen dat optimaal kan samenwerken met uw huidige gasketel. Het voordeel dat u hiermee kunt behalen is een flinke besparing op uw huidige stookkosten. Tevens is het een flinke stap in het verduurzamen van uw woning. Juist omdat we er voor hebben gekozen de warmtepomp samen te laten werken met uw huidige of vernieuwde gasketel maakt dat dit systeem zeer geschikt is voor bijna iedere woning. Dus ook als u enkel radiatoren heeft, een mix van radiatoren en vloerverwarming of in de gehele woning vloerverwarming, het Hybride warmtepomp systeem van Thermics zorgt ervoor dat u energiezuinig uw woning gaat verwarmen.

Om ervoor te zorgen dat het Hybride warmtepomp systeem van Thermics zeer gemakkelijk toepasbaar is met iedere gasketel hebben we een controller ontworpen welke de volledige sturing van het systeem op zich neemt. Uw ruimtethermostaat geeft aan de controller door wanneer er warmtevraag is vanuit uw woning. Afhankelijk van de gewenste temperatuur, buitentemperatuur en nog enkele andere factoren bepaalt de controller of de lucht water warmtepomp, uw gasketel of beide tegelijk uw woning gaan verwarmen. Juist dit zorgt ervoor dat het Hybride warmtepomp systeem u een interessante besparing geeft op uw huidige stookkosten, ook als u enkel radiatoren heeft. Om dit duidelijk uit te leggen nemen we als voorbeeld een redelijk geïsoleerde woning met enkel radiatoren. Financieel gezien is het in dit soort woningen interessant om de thermostaat in de nacht naar beneden te zetten, bijvoorbeeld van 21 graden naar 18 graden. Zodra de thermostaat weer naar vragend springt zal de controller meten dat er een redelijke warmtevraag is om weer naar de 21 graden te komen. Afhankelijk van de buitentemperatuur bepaalt de controller welke temperatuur de radiatoren nodig hebben om op een zo efficiënt mogelijke manier zo snel mogelijk comfort te kunnen creëren.  Hierop beslist hij of dit enkel kan met de lucht water warmtepomp, met zowel de warmtepomp als de gasketel of enkel met de gasketel.De buitentemperatuur is hier ook een belangrijke leidraad in. Zodra de woning eenmaal op temperatuur is, zal het systeem zelf zorgen dat dit onder het beste rendement zo blijft. Bijvoorbeeld door de warmtepomp continue met een laag vermogen en met een hoge COP (rendement) te laten draaien waardoor de rest van de dag stookpieken worden opgevangen. Juist door deze pieken op te vangen kunnen we flinke besparingen realiseren.

Installatie Hybride verwarmingssysteem

Qua installatie van het hybride warmtepomp systeem heeft Eco2all samen met Thermics geprobeerd het gehele systeem zo compact mogelijk te houden. Dit kan mede ook omdat we bij dit systeem ons enkel focussen op de verwarming en niet op tapwater, waardoor er geen grote tapwaterboiler nodig is. Juist hierdoor dient u enkel een geschikte locatie te hebben voor de lucht water warmtepomp en vanuit deze locatie twee leidingen voor het verwarmingswater richting uw gasketel te brengen. Net voor het relatief klein, maar goed geïsoleerd buffervat worden de leidingen van de gasketel en de warmtepomp verbonden. Beide verwarmingsbronnen van dit hybride warmtepomp systeem leveren hun warmte dus aan het buffervat. Vanuit hier wordt de warmte, zodra er vraag is vanuit uw woning, naar de radiatoren en vloerverwarming gepompt.

De reden dat we hiervoor gekozen hebben is dat we het systeem op deze manier simplistisch houden waardoor we geen problemen krijgen met bijvoorbeeld tegengestelde stromingsrichtingen. Er is nog een ander groot voordeel aan deze opstelling en dat is koeling! Wellicht heeft u ooit al gehoord dat u met een warmtepomp ook kun koelen, dit klopt, echter zijn radiatoren hier niet geschikt voor. Indien u echter wenst bijvoorbeeld uw slaapkamer te willen koelen dan is het mogelijk achter het buffervat een aparte groep aan te sluiten op fan coils. In de zomer is enkel deze groep actief en kunt u via uw lucht water warmtepomp uw woning koelen. In dat opzicht is het ook dan nog steeds een hybride warmtepomp systeem, uw warmtepomp koelt namelijk uw woning en zorgt voor een verhoogd comfort terwijl uw gasketel uw tapwater blijft verwarmen.

Vaak krijgen wij bij Eco2all de vraag, werkt zo’n systeem nou in een keer optimaal. Het eerlijkste antwoordt wat wij kunnen geven is “nee”. Iedere woning is anders wat betekent dat het systeem bij iedere woning ook anders reageert. Om te zorgen dat toch ieder systeem optimaal gaat werken, zijn onze Hybride warmtepomp systemen van Thermics gemakkelijk aan het internet te koppelen. Bij de aanschafprijs van het systeem krijgt u automatisch een jaar lang technische ondersteuning op afstand. Dit betekent dat zowel Eco2all als Thermics op afstand uw systeem kunnen optimaliseren aan de vraag van uw woning. Hiermee kunnen we, wellicht niet direct, garanderen dat ons Hybride warmtepomp systeem een comfort verhogende en duurzame oplossing is!

Meer informatie
Merk Thermics