Domusa Hybride Warmtepomp

  • Uit voorraad leverbaar!
  • Plug and play
  • Zowel wand als vloermontage mogelijk

Ben je geen installateur, maar wil jij wel op korte termijn een warmtepomp voor jouw CV installatie? Laat jouw installateur dan contact met ons opnemen!

Op deze warmtepomp zit subsidie via de ISDE
Artikel nummer
Domusa W50 Hybride Warmtepomp
€ 4.830,00 excl. BTW

Ideale lucht water warmtepomp om te installeren op uw bestaande CV systeem

Deze hybride warmtepomp met R32 als koudeliddel met een vermogen van 9 kW is ideaal voor uw woning. De binnenunit is uitgerust met een speciaal ontworpen van om deze warmtepomp te combineren met de huidige gasketel. De elektrische regelaar garandeert dan ook alle voordelen van comfort en besparingen die een hybride lucht water warmtepomp kan bieden.

Geïnjecteerd polyurethaan isolatie zonder CFC met hoge dichtheid.

De hoge mate van isolatie in de tank en hydraulische aansluitingen vermindert energieverlies zodat de FUSION COMBI zowel kan verwarmen als koelen.

De DOMUSA Dual Clima lucht/water warmtepompen staan bekend om een uitstekend rendement (classificatie A+++) en het gemak van zowel installatie als gebruik. Ze zijn een ideale aanvulling op uw bestaande verwarming systeem mocht u willen kiezen voor een hernieuwbare energiebron voor verwarming en optioneel voor uw sanitair warm water. De Domusa Dual Clima warmtepompen zijn monoblock apparaten, zonder koelgasinstallatie in het huis. Deze serie biedt een breed scala aan installatieoplossingen, zowel voor verwarming als voor de productie van sanitair warm water.

Eenvoudig in gebruik

Het touchscreenbedieningspaneel van de DUAL CLIMA R wordt binnenshuis geïnstalleerd en geeft u volledige controle en inzicht over uw verwarming systeem, met een intuïtieve en eenvoudige navigatie. Verder is er gemakkelijk een nacht modus in te stellen welke in de nacht het geluidsniveau van de ventilator vermindert zodat zowel u als uw buren van de nachtrust kunnen genieten.

Eenvoudige installatie

De monoblock technologie garandeert een gemakkelijke installatie waarbij er enkel verwarming leidingen op de warmtepomp dienen te worden aangesloten. Tevens is het mogelijk de Dual Clima op een grotere afstand van uw woning te plaatsen.  De warmtewisselaar voor de overdracht van warmte naar uw verwarming systeem en tapwater bevindt zich in het buitendeel, hierdoor hoeven er geen speciale koelleidingen geplaatst te worden.

Lage onderhoudskosten

Het grote voordeel van de monoblock technologie, waarbij het koelmiddel R32 geheel in de buitenunit is geïntegreerd, vermindert het risico op lekkage van koelmiddelgas en voorkomt zo dat er gas moet worden bijgevuld. Doordat een warmtepomp geen gebruik maakt van verbranding, vervuilt het apparaat zelf niet. Enkel de verdamper dient bladvrij gemaakt te worden en de filters in de leiding gereinigd. Zo blijft u er zeker van dat het systeem optimaal blijft werken.

Hybride systeem

De Hybride warmtepompen van Domusa zijn de meest complete, eenvoudigste en voordeligste oplossing ter aanvulling op uw bestaande gasketel zonder dat de bestaande installatie hoeft te worden gewijzigd. De warmtepomp wordt de hoofdleverancier van warmte in uw woning, echter in tijden dat de Dual Clima warmtepomp niet voldoende warmte kan leveren vraagt hij uw bestaande gasketel ter ondersteuning bij te springen. Optioneel is het ook nog mogelijk om ook uw tapwater door de warmtepomp te laten verwarmen. Onderstaand enkele van de voordelen:

Aanvoertemperatuur 80 ºC

Door de warmtepomp te combineren met uw bestaande gasketel blijft het mogelijk om hogere temperaturen naar uw verwarming systeem te brengen. Indien de warmtepomp merkt dat hij de woning niet verwarmd krijgt, zal hij de gasketel ter ondersteuning bij roepen, dit is het grote voordeel van hybride warmtepomp systemen. Hierdoor kunt u uw bestaande radiatorinstallatie behouden en kostbare renovatiewerkzaamheden in de woning kunnen worden vermeden. Dankzij het FUSION COMBI binnendeel worden de installatiekosten en investeringen verlaagd door gebruik te maken van de bestaande gasketel en andere componenten in de woning. Zo kunt u gemakkelijk een hybride warmtepomp in uw woning laten installeren om zo optimaal te besparen op uw gasrekening.

Comfort gegarandeerd

Dankzij de hybride oplossing van DOMUSA TEKNIK komt de temperatuur in huis altijd overeen met de vraag, ongeacht de extreme temperaturen die zich in het winterseizoen kunnen voordoen. Naarmate de buitentemperatuur daalt, worden lucht water warmtepompen minder efficiënt en nemen hun prestaties af. Op dat moment treedt het back-upsysteem in werking, die de prestaties verbetert en de temperatuur in huis op het gewenste niveau houdt.

Lager verbruik

Het grote voordeel van een hybride warmtepomp systeem van Domusa is dat we optimaal gebruik maken van het rendement van de warmtepomp. Enkel als het rendement te ver daalt door lage buitentemperaturen of als de warmtepomp alleen uw woning niet op temperatuur krijgt, zal de gasketel bijspringen. Door het rendement van de warmtepomp kunnen we uw stookkosten terugdringen. Met hybride warmtepompen kan een verbruiksbesparing tot wel 70% worden bereikt ten opzichte van de energieverbruik en kosten.

Deze set wordt geleverd met:

  • Domusa Dualclima 9 KW, R32 koudemiddel
  • Fusion combi binnendeel inclusief pompgroep, met 50L buffer wand montage
  • Y-filter ter bescherming warmtepomp
  • Vuilafscheider 28 mm
Meer informatie
Specificaties
Algemene product informatie
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan