Domusa Dual Clima

Dual Clima warmtepomp

Fusion Hybrid Gas back-up systeem

Vanaf € 5.962,00 Excl. BTW
  • Warmtepomp in samenwerking met gas back-up systeem
  • Ook minder geïsoleerde woningen duurzaam verwarmen
  • Systeem wordt geleverd met een 8 of 11 kW warmtepomp
  • 115L RVS warm water boiler aanwezig in binnen unit
  • Lucht-water warmtepomp als hoofd verwarmer van verwarming en tapwater
  • Via simpele aanpassingen ook geschikt voor propaan gas
  • Gemakkelijk te plaatsen en bedienen
Nog %1 beschikbaar
Artikel nummer
TDCL000065

Fusion hydbride warmtepomp gas back-up systeem

 

Eco2all is de trotse importeur van het Domusa Fusion Hybride warmtepomp & gas back-up systeem systeem. Dit wil zeggen dat we een lucht-water warmtepomp samen laten werken met een gas back-up systeem. De samenwerking van deze twee verwarming systemen zorgt ervoor dat we ook in minder goed geïsoleerde woningen duurzaam kunnen gaan verwarmen met een lucht-water warmtepomp. Zelfs als u enkel radiatoren in uw woning heeft is het Domusa Fusion Hybride systeem geschikt als vervanger van uw huidige gasketel. Door de optimale samenwerking van de Domusa lucht-water warmtepomp met het Domusa gas back-up systeem zorgt ervoor dat u minder gas gaat verbruiken en gaat besparen op uw stookkosten.

 

Een van de grote voordelen van het hybride warmtepomp & gas back-up systeem van Domusa is dat het volledig door Domusa zelf is ontworpen. Hierdoor zijn de warmtepomp en het gas back-up systeem optimaal op elkaar afgestemd. Dit houdt in dat het systeem zelf bepaald welke van de twee systemen, rendement technisch, het meest optimaal is om de woning te verwarmen. Het systeem wordt standaard geleverd met een 8 of 11 kW lucht-water warmtepomp en een gas back-up systeem met in de behuizing een 115 liter RVS warm water boiler. Het systeem ziet de lucht-water warmtepomp als hoofdverwarmer van uw verwarming en tapwater systeem, zelfs als u radiatoren heeft. Daarachter werkt het gas back-up systeem als back up voor eveneens uw tapwater en het verwarming systeem. Dit wil zeggen dat indien uw woning hogere temperaturen nodig heeft of als het rendement van de warmtepomp te laag is, het gas back-up systeem aanvulling biedt om uw woning comfortabel te kunnen blijven verwarmen. Tevens springt de gasketel bij voor tapwater wanneer de warmtepomp de vraag niet kan bijhouden. Dat Domusa een RVS boiler in het systeem geïntegreerd heeft zorgt er voor dat u geen onderhoud heeft aan uw boiler. Alles samengevat geeft u een duurzaam, onderhoudsarm en rendement technisch zeer interessant verwarming systeem welke gemakkelijk te plaatsen is op de plek waar de huidige gasketel hangt.  

 

De lucht-water warmtepomp is een monoblock unit, dit houdt in dat de warmtepomp en de binnen unit enkel zijn verbonden met normale cv leidingen (kunststof of koper) waar CV water door heen loopt. Op de warmtepomp is een beveiliging ingebouwd die ervoor zorgt dat dit water nooit kan bevriezen. Bij stroomstoringen biedt Eco2all verder appendages aan welke ervoor zorgt dat bij te lage water temperaturen de druk van het systeem af gaat. Zo kunnen uw leidingen nooit bevriezen. De warmtepomp kunt u gemakkelijk bedienen op de controller welke aanwezig is op de binnen unit. In deze binnen unit heeft Domusa tevens het gas back-up systeem en de tapwater boiler verwerkt. Eveneens zijn hier alle veiligheidsappendages in gebouwd welke normaliter ook aanwezig zijn bij ieder ander gasketel merk. Het gas back-up systeem is zowel geschikt voor normaal gas als propaan gas. Indien u propaan gas heeft kunt u nog meer besparen op uw stookkosten, wel dienen enkele instellingen iets aangepast te worden. Dit kan de gecertificeerd monteur tijdens de ingebruikstelling uitvoeren.

 

Eco2all is trots het Domusa Fusion Hybride warmtepomp / gas back-up verwarming systeem te mogen verdelen in Nederland. Net als alle andere systemen van Domusa is dit Hybride systeem zo ontwikkelt dat het gemakkelijk te plaatsen en te bedienen is, zeer onderhoudsvriendelijk is en voor interessante besparingen op uw stookkosten zorgt terwijl u niet inlevert op comfort. Juist deze laatste twee punten geven u nu de mogelijkheid zorgeloos over kunt stappen naar een duurzamere manier van verwarmen van uw woning.

Meer informatie
Specificaties

Technische specificaties

 

Fusion Hybrid 8kW

Fusion Hybrid 11kW

Max. tempratuur CV-water

°C

80

Max. tempratuur tapwater

°C

65

Elektriciteit

-

- ~220-230 V - 50 Hz - 200 W

Energielabel warm tapwater

-

A

Buiten unit

 

 

 

Energielabel

-

A++

A++

Nominaal verwarmingsvermogen

kW

7.8

10.6

Nominaal koelingsvermogen

kW

8.4

9.45

Nominaal verbruik verwarmen

kW

1.7

2.5

Nominaal verbruik koelen

kW

2.25

3.05

COP(lucht 7 °C, water 35 °C)

-

4.59

4.24

Koude middel

-

R410A

Hoeveelheid koude middel

Kg

2.3

3.3

Geluidsniveau

dB

46

49

Binnenmodule

 

 

 

Volume warmtapwaterboiler

L

115

Volume buffertank

 

50

Type gas

 

G20 /  G25 / G31

Seizoensgebonden verwarmingsrendement

%

92 (Klasse A)

Nominale warmteafgifte(max.)(80/60°)

kW

23.7

23.7

Nominale warmteafgifte(min.)(80/60°)

kW

3.2

3.2

Nominale condensatieafgifte(max.)(50/30°)

kW

25.3

25.3

Nominale condensatieafgifte(min.)(50/30°)

kW

3.6

3.6

Merk Domusa
Vermogen 5 - 10 kW, 10 - 15 kW