Domusa pellet silo

Domusa Pellet Silo

Domusa pellet aanzuigsysteem

€ 1.179,00 Excl. BTW
Artikel nummer
25150

Het automatische pellet aanvoersysteem van Domusa is een automatisch pellet transport- en afzuigsysteem uitgerust met een elektronische regeling die de werking van een afzuigapparaat regelt door het signaal van een sensor die het vulniveau van de pellet voorraad detecteert, gelegen in de reservetank. Bovendien is een programmeerbare timer toegankelijk via het display op de Bioclass HM-pellet ketel, zodat de werking 's nachts kan worden uitgeschakeld om geluid en verstoring te voorkomen die tijdens de werking door het aanzuigsysteem kan worden veroorzaakt. Het is ook mogelijk de werkingscyclus van een Domusa Spider Kit te beheren, als u ervoor kiest om dit type pellet aanzuigsysteem te gebruiken.

De werking van het CVS pellet aanzuigsysteem is als volgt: wanneer de niveausensor een laag pellet niveau detecteert, start de elektronische besturing de afzuigunit, die de pellets uit de silo of de hoofdopslag begint te zuigen en vervolgens naar het pellet reservoir aan de bovenkant  van de pellet ketel transporteert. De afzuigturbine draait gedurende een bepaalde tijd (een cyclus), terwijl hij de pellet voorraad vult. Wanneer de cyclus is voltooid, stopt de zuigeenheid en opent het luik aan de onderkant van de zuigpot, waardoor de pellets die erin zitten in het pellet reservoir terechtkomen. Als de niveausensor geen pellets blijft detecteren wanneer de voorraad tank is geleegd, start de afzuigunit opnieuw op en draait nog een volledige cyclus. Wanneer de sensor het vullen van het pellet reservoir detecteert, schakelt de besturing het automatische  het pellet aanvoersysteem uit en wacht tot het opnieuw wordt geactiveerd.

Als de niveausensor na 9 opeenvolgende cycli geen pellets detecteert, stopt de elektronische besturing het systeem en wordt het alarm E-27 geactiveerd (automatische laadsysteemvergrendeling) op het display van de pellet ketel. Om het te ontgrendelen, drukt u op RESET en beginnen 9 opeenvolgende cycli opnieuw, tenzij de sensor pellets detecteert.

Het CVS aanzuigsysteem van Domusa is exclusief ontworpen voor pellets met een diameter van 6mm en een maximale lengte van 40mm. Daarbij moeten de pellets een EN-plus of DIN-plus keurmerk hebben.

Meer informatie
Specificaties

CVS

Eenheid

 

Max. lengte aanvoerbuis

m

25

Max. hoogte aanvoer

m

6

Diameter aanvoerbuis

mm

50

Aansluit spanning

 

230V 50 Hz

Max. elektrisch vermogen

W

1700

Merk Domusa