Domusa Hybride Warmtepomp

Domusa Hybride Warmtepomp

Bioclass IC-DX

Vanaf € 5.500,00 Excl. BTW
De Domusa Bioclass IC-DX pellet ketel, plug and play, levering inclusief:
 • Geïntergreerd buffervat
 • Circulatie pomp t.b.v. verwarming
 • RVS tapwater boiler
 • Expansie vat verwarming
 • Expansie vat tapwater
 • Ontluchter
 • Tapwater veiligheidsgroep
 • Aansturing via bijhorende app
Nog %1 beschikbaar
Artikel nummer
Bioclass IC-DX

Bioclass IC-DX pellet ketel

De Bioclass IC-DX is de ideale oplossing voor de stijgende gasprijzen. Doordat de Bioclass IC-DX is uitgerust met een intern buffer boiler vat, bespaard u een hoop ruimte en is deze pellet ketel ook zeer geschikt bij beperkte ruimte.

Één op één uitwisselbaar voor uw gasketel

De Domusa Bioclass IC DX pellet ketel is van alle gemakken voorzien in een compact design. De standaarduitrusting bevat onder meer een roestvrijstalen warmwatertank en geïntegreerd buffervat, een pompgroep, een verwarmingsexpansievat, een warmwaterexpansievat en ontluchters.

Ook de Bioclass IC DX pellet ketels zijn voorzien van een innovatief systeem om retourwater voor te verwarmen. Door het HotStream systeem zijn ingewikkelde mengsystemen overbodig om condensatie door koude retouren in de installatie te voorkomen.

Het na-verwarmingssysteem kan worden gebruikt met directe retouren naar de ketels tot wel 25 °C, waardoor directe installatie mogelijk is, ongeacht het type hydraulische configuratie van de installatie.

Er is ook een breed scala aan optionele hydraulische systemen beschikbaar om aan de meest uiteenlopende installatiebehoeften in huis te voldoen. Al deze kits zijn uitgerust met een regelsysteem dat de aanvoertemperatuur regelt op basis van de buitentemperatuur, waardoor het installatieverbruik wordt geoptimaliseerd. Tot de verschillende configuraties die met deze kits kunnen worden ingesteld, behoren vloerverwarmingssystemen voor twee zones met verschillende aanvoertemperaturen.

Voor de Bioclass IC DX heeft u standaard de keuze uit twee maten pellet opslagen, de S hopper of de L hopper. Daarnaast bereidt Domusa dit uit met de mogelijkheid voor een pellet silo in verschillende maten. Op deze manier heeft u nog minder omkijken naar de ketel, vanwege de grote inhoud  van de pellet silos.

iConnect app besturing

De productreeks Bioclass IC DX is voorzien van standaard connectiviteit zodat u de ketel en andere installatiecomponenten kan bedienen via de iConnect app, mits er een wifi-netwerk aanwezig is op de installatieplaats van de ketel, met de volgende eigenschappen:

 • Opstarten en afsluiten van de pellet ketel
 • Ingestelde warmwater- en verwarmingstemperatuur kiezen
 • Toegang tot informatie over het gebruik in de loop van de tijd (verbruik, aslade, vulstatus, enz.).
 • Waarschuwingen en alarmmeldingen ontvangen
 • Programmeren van de bedrijfstijden van de pellet ketel, enz.

Flame Logic

De Domusa Bioclass IC DX pellet ketels worden geleverd met het intelligente verbrandingscontrolesysteem "Flame Logic", dat constant de vlamkwaliteit en luchtstroom analyseert om een optimale verbranding van de biomassapellets te bereiken.

Direct tapwater dankzij geïntegreerde tapwater RVS boiler

Het Bioclass IC DX- pellet ketels zorgt voor een hoge productie van warm tapwater en snel temperatuurherstel in de tapwater boiler voor later gebruik. Het omvat een roestvrijstalen tapwater boiler en compact buffervat die minder ruimte nodig hebben voor installatie.

Besparing op verbruik en energie kosten

Het ontwerp van de Bioclass IC DX pellet ketel zorgt ervoor dat de verbrandingsgassen de maximale energie leveren, waardoor de temperatuur van de gassen aanzienlijk wordt verlaagd. Dit type pellet ketel, bekend als lage temperatuur pellet ketel, bereikt hoge energieprestaties en een lager brandstofverbruik in vergelijking met conventionele ketels.

Een ander belangrijk kenmerk is de elektronische vermogensmodulatie, een systeem dat de verbrandingsenergie op elk moment kan aanpassen aan de verwarmingsbehoeften van het huis. Ideaal om zich aan te passen aan de temperatuurbehoeften op de verschillende seizoenen van het jaar. Dit voorkomt ongewenste aan en uitgaan van de ketel en de daaruit voortvloeiende kosten als gevolg van onnodig brandstofverbruik.

Maximaal comfort

De pellet ketel is voorzien van een volautomatische reiniging van zowel het rookgasafvoersysteem (via een systeem van nokken aangedreven door een motor) als zowel de brander. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over periodieke ketelreiniging, behalve de jaarlijkse reiniging door een geautoriseerde technische dienst. Automatische reiniging wordt uitgevoerd zonder dat de ketel hoeft te worden uitgeschakeld, zodat gebruikers nooit zonder verwarming en warm water voor huishoudelijk gebruik komen te zitten.

De as die vrijkomt bij de verbranding wordt opgevangen in de aslade, die indien nodig geleegd moet worden, afhankelijk van het verbruik. Het lege van de aslade kan worden uitgebreid met een compressorasbak (optioneel).

Hoogstaande kwaliteit

De hoge kwaliteit van de materialen die zijn gebruikt om de Bioclass pellet ketel te produceren, zorgen voor 5 jaar garantie op de warmtewisselaar en 2 jaar garantie op de hydraulische en regelcomponenten.

Meer informatie
Specificaties

Model

Vermogen

Efficiëntie

Inhoud boiler

Inhoud buffer

Energielabel

Bioclass IC DX 18

18

>92

88 L

90 L

A+

Bioclass IC DX 25

25

>92

104 L

120 L

A+

>

Model

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

Bioclass IC DX 18

1590

545

920

1510

1315

1245

1185

770

200

45

100

280

85

195

Bioclass IC DX 25

1590

670

1020

1510

1315

1245

1185

770

200

45

100

335

95

210

 

Model

X

Y

Z

DX-S Hopper

404

1590

920

DX-L Hopper

685

1590

920