Bioclass HM Cascade

Bioclass HM Cascade

Lignum NG houtvergasser

Lignum NG houtvergasser

Bioclass Outdoor

Vanaf € 5.801,00 Excl. BTW
 • Antivries regeling
 • Waterdichte behuizing
 • Ook voor de kleinere woning een pellet ketel oplossing
 • Onderhoud aan de voorkant zodat u overal makkelijk bij kunt
 • Automatische reiniging systeem voor een lange levensduur

Bent u opzoek naar een betrouwbare en tevens betaalbare pellet ketel maar heeft u binnen ruimte gebrek dan is de outdoor ketel van Domusa wat u zoekt.  

Nog %1 beschikbaar
Artikel nummer
D-TBIO0000-3

Bioclass Outdoor 16-25 KW

Hoewel er in de Benelux steeds meer interesse komt in pellet ketels en biomassa verwarming systemen in het algemeen ervaren we nogal eens dat men niet de ruimte heeft om een pellet CV ketel systeem te plaatsen. Domusa heeft hiervoor de ideale oplossing bedacht, namelijk de Bioclass Outdoor. De ketel is ervoor gemaakt om buitenshuis te staan terwijl het uw woning en douchewater volledig kan verwarmen. Daarbij heeft Domusa er met de RVS kappen rekening mee gehouden dat de ketel tegen iedere weersomstandigheid bestemd is. Daarbij is de pellet opslag, welke in de ketel verwerkt zit, zeer goed geïsoleerd. Dit zorgt ervoor dat er geen vocht bij de pellets kan komen. Sowieso is, om het rendement van de ketel te garanderen, de Bioclass Outdoor ketel volledig geïsoleerd. Ondanks dat de ketel zo goed geisoleerd is hebben ze ook luchtroosters aan de pellet ketel toegevoegd, dit zorgt ervoor dat de elektronica en pellet toevoer niet oververhit raken.  

Omdat u de Bioclass Outdoor buiten uw woning kunt plaatsen is Domusa van mening dat de pellet ketel volledig voorbereid moet zijn, daarom zijn de expansie en de pompgroep bij dit model reeds vooraf geïnstalleerd. Dit zorgt ervoor dat hij gemakkelijker aan uw bestaande verwarming systeem te koppelen is. De aansluiting voor het CV systeem en het rookkanaal zijn beide aan de linkerkant van de kachel gesitueerd. Hierdoor kunt u de ketel nog dichter tegen de muur zetten wat ervoor zorgt dat de Bioclass Outdoor pellet ketel nog minder ruimte in beslag neemt. Om ervoor te zorgen dat niet iemand zomaar bij uw pellets en pellet brander kan hebben ze op de ketel sloten geplaatst. Zo kunt u de ketel onbezorgd buiten laten werken.

In de geïsoleerde pellet voorraad bak kunt u 225 kg aan pellets kwijt. De aslade, welke zich onder de brander bevindt, hoeft u gemiddeld pas na iedere 900 kg pellets te legen. Omdat de ketel afgesloten en goed geïsoleerd moet blijven is een as compactor helaas niet mogelijk. Om u zo min mogelijk omkijken naar uw buiten ketel te geven hebben de brander en de warmtewisselaar een automatische reiniging systeem. Hierdoor vraagt de ketel zeer weinig onderhoud en dankzij het, additionele, draadloze thermostaat systeem kunt u binnen de belangrijkste meldingen op uw thermostaat aflezen. Zo weet u bijvoorbeeld wanneer u uw pellets moet bijvullen.

Bent u benieuwd welke opties en voordelen de Bioclass Outdoor 16 – 25 KW nog meer heeft? Bekijk ook eens de folder en filmpjes of neem met ons contact op.

 

Voordelen van de Bioclass Outdoor 16 – 25 KW

 • Zeer efficiënte modulerende ketel, verkrijgbaar in 16 of 25 KW vermogen
 • Zeer goed samen te laten werken met Radiatoren, vloerverwarming, buffervat, boiler, zonneboilers en een warmtepomp.
 • Vaste voorraad bak voor 225 KG pellets.
 • Volledig buiten te plaatsen, bestand tegen alle weersomstandigheden.
 • Werkt zonder retour verhoger en is geschikt tot een retour temperatuur van 25 graden.
 • Automatische brander en warmtewisselaar reiniging.
 • Gemakkelijk uit te breiden met draadloze thermostaat welke ook meldingen van de ketel weergeeft.
 • Ledigen aslade 1 keer in de 2 a 3 weken, ongeveer 900 KG pellets
 • Gemakkelijk te installeren inclusief Nederlandse handleiding en ondersteuning.

 

Meer informatie
Merk Domusa
Rendement 90 tot 95 %
Vermogen 15 - 20 kW, 20 - 25 kW