Vacuümbuizen zonneboiler

Vacuümbuizen zonneboiler in schuindak of platdak model.
Vacuümbuizen collectoren bestaan uit een manifold, vacuüm buizen en een volledige schuin of plat dak montage.

letop: de kleuren in de afbeeldingen komen niet 100% overeen met het orginele product, zie tabblad Praktijk foto's voor het juiste beeld.

Artikel nummer
ECO-BP
Prijs excl. BTW € 805,00

Waarom vacuümbuizen
Vacuümbuizen zijn de meest ideale zonneboiler die nu op de markt is en dit komt doordat:

  • De buizen hebben een isolatie van vacuüm wat als de beste isolatie werkt, hierdoor verliezen ze geen warmte en gaat alle warmte naar het water.
  • De buizen hebben een ronde cilinder vorm waardoor de zon altijd het volledige oppervlakte verwarmt, de panelen werken dus 's ochtends en 's avonds even goed.
  • Door de unieke samenstelling van de Vacuümbuis wekt deze warmte op door zonnestraling in plaats van warmte.


In onderstaande grafiek worden de praktijk voordelen van vacuümbuizen uitgebeeld.

Blauwe lijn:
De blauwe lijn is in de grafiek de vraag naar warmte. Deze is in de zomer periode het laagst omdat hier enkel sanitair water behoefte is maar naarmate dat het kouder wordt stijgt ook de warmte behoefte.

Rode lijn:
De rode lijn staat voor de warmte afgifte van een conventionele vlakke paneel. Deze hebben een maximaal vermogen in de warme zomer dagen maar verliezen snel het vermogen naarmate de zon lager komt te staan en het kouder wordt.

Groene lijn:
De groene lijn staat voor de warmte afgifte van een Vacuümbuizen paneel. Deze werkt veel efficiënter in en richting de winter dit komt door de ronde vorm van de buizen deze kunnen namelijk in de winter periode met een laag staande zon een langere periode van de dag warmte opnemen. De Vacuümbuizen panelen hebben dus een efficiëntere cyclus doordat ze meer warmte leveren in de periode met de meeste vraag.

Vacuüm buizen opbrengst

 

Werking vacuümbuizen

De vacuümbuis is samengesteld uit:

  • Een innerlijke en uiterlijke glazen buis  
  • Selectieve laag coating (Cermet)
  • Vacuüm ruimte tussen het glas
  • Aluminium warmte geleider
  • Vloeistof buis
  • Condensator

vacuüm-buis-uitleg

 Vacuüm-buizen-zonneboiler-beschrijving


De binnenste glazen buis bestaat uit een selectieve laag coating, de laag absorbeert de zonne-energie en zet deze om in warmte. De aluminium warmte geleider die in de glazen vacuümbuis zit draagt de warmte over aan de vloeistof buis, hierdoor wordt de vloeistof in de buis verwarmt en zal het verdampen. Het gas stroomt door de vloeistof buis naar boven tot dat het in de condensator komt. Doordat de condensator in de coperen warmtewisselaar zit wordt de warmte door gegeven aan de solar vloeistof. Doordat het gas in de condensator afkoelt condenseert het naar vloeistof en daalt het naar beneden waar de cyclus zich herhaald.Meer informatie
Specificaties
Type opp. M² Lengte/breedte/hoogte (mm) Kg Opbrengst
20 Buizen 2,00 2020*1825*155 77,1 3,6 GJ
30 Buizen 2,99 2020*2655*155 114,1 5,7 GJ
Vacuümbuis groote: Ø 58*1800 mm
Merk Eco2all
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan