DTH-CPC zonneboiler

Zonneboiler 10 buizen DTH-CPC

Solar-flex-leiding-geisoleerd

Solar flex leiding geïsoleerd DN16

Vacuümbuizen zonneboiler

Vanaf € 805,00 Excl. BTW

Vacuümbuizen zonneboiler in schuindak of platdak model.
Vacuümbuizen collectoren bestaan uit een manifold, vacuüm buizen en een volledige schuin of plat dak montage.

letop: de kleuren in de afbeeldingen komen niet 100% overeen met het orginele product, zie tabblad Praktijk foto's voor het juiste beeld.

Nog %1 beschikbaar
Artikel nummer
ECO-BP

De Eco2all vacuümbuizen zijn hoog rendement zonneboilers. Dankzij de vorm van de buizen nemen de zonneboilers ook in het voor en najaar de energie van de zon op. Daarnaast zorgen condensatoren van 24mm(D) x 70mm(L) voor extra warmte overdracht. Het voordeel van de Eco2all zonneboiler vacuümbuizen is dat ze juist warmte genereren wanneer u dit nodig heeft, in het voor en najaar. Hierdoor hoeft u minder te stoken en kunt u dus besparen. Natuurlijk produceren ze ook warmte in de zomer, echter zal uw vraag naar warmte in deze periode veel lager zijn. Hierdoor is de warmteproductie van de panelen in de zomer veel minder belangrijk dan bijvoorbeeld in het voor- en najaar.

Waarom vacuümbuizen

Vacuümbuizen zijn de meest ideale zonneboiler die nu op de markt is en dit komt doordat:

  • De buizen hebben een isolatie van vacuüm wat als de beste isolatie werkt, hierdoor verliezen ze geen warmte en gaat alle warmte naar het water.
  • De buizen hebben een ronde cilinder vorm waardoor de zon altijd het volledige oppervlakte verwarmt, de panelen werken dus 's ochtends en 's avonds even goed.
  • Door de unieke samenstelling van de Vacuümbuis wekt deze warmte op door zonnestraling in plaats van warmte.


In onderstaande grafiek worden de praktijk voordelen van vacuümbuizen uitgebeeld.

Blauwe lijn:
De blauwe lijn is in de grafiek de vraag naar warmte. Deze is in de zomer periode het laagst omdat hier enkel sanitair water behoefte is maar naarmate dat het kouder wordt stijgt ook de warmte behoefte.

Rode lijn:
De rode lijn staat voor de warmte afgifte van een conventionele vlakke paneel. Deze hebben een maximaal vermogen in de warme zomer dagen maar verliezen snel het vermogen naarmate de zon lager komt te staan en het kouder wordt.

Groene lijn:
De groene lijn staat voor de warmte afgifte van een Vacuümbuizen paneel. Deze werkt veel efficiënter in en richting de winter dit komt door de ronde vorm van de buizen deze kunnen namelijk in de winter periode met een laag staande zon een langere periode van de dag warmte opnemen. De Vacuümbuizen panelen hebben dus een efficiëntere cyclus doordat ze meer warmte leveren in de periode met de meeste vraag.


 

Werking vacuümbuizen

De vacuümbuis is samengesteld uit:

  • Een innerlijke en uiterlijke glazen buis  
  • Selectieve laag coating (Cermet)
  • Vacuüm ruimte tussen het glas
  • Aluminium warmte geleider
  • Vloeistof buis
  • Condensator

 


De binnenste glazen buis bestaat uit een selectieve laag coating, de laag absorbeert de zonne-energie en zet deze om in warmte. De aluminium warmte geleider die in de glazen vacuümbuis zit draagt de warmte over aan de vloeistof buis, hierdoor wordt de vloeistof in de buis verwarmt en zal het verdampen. Het gas stroomt door de vloeistof buis naar boven tot dat het in de condensator komt. Doordat de condensator in de coperen warmtewisselaar zit wordt de warmte door gegeven aan de solar vloeistof. Doordat het gas in de condensator afkoelt condenseert het naar vloeistof en daalt het naar beneden waar de cyclus zich herhaald.Meer informatie
Specificaties
Type opp. M² Lengte/breedte/hoogte (mm) Kg Opbrengst
20 Buizen 2,00 2020*1825*155 77,1 3,6 GJ
30 Buizen 2,99 2020*2655*155 114,1 5,7 GJ
Vacuümbuis groote: Ø 58*1800 mm
Merk Eco2all