Walltherm Vajolet basic

Walltherm Vajolet basic

Ambria 2

Ambria 2

Zonneboiler 10 buizen DTH-CPC

€ 991,52 Excl. BTW
  • Zeer hoog rendement zonneboilers.
  • Vangt 3 kleuren van het kleurenspectrum op.
  • Glasdikte van 2,2mm
  • Parabool spiegel voor opvangen diffusie licht
  • Schuin en plat dak montage mogelijk
Artikel nummer
20000

De DTH-CPC zonneboiler panelen van Thermics zijn zeer hoog rendement zonneboilers. De zonneboiler panelen bestaan uit vacuüm buizen waarbij de speciale zonneboiler vloeistof van Eco2all rechtstreeks door de coaxiale wisselaar lopen.  Dit betekent dat de wisselaar in de vacuüm buizen loopt en dat hier de warmteoverdracht plaats vind. Dat de wisselaar coaxiaal is betekent dat de warmtewisselaar een binnen en een buiten leiding heeft welke over elkaar gemonteerd zitten. De vloeistof loopt via de binnenste leiding naar de onderkant van het vacuümbuis waarbij het reeds opwarmt, daarna stroomt het via de buitenste leiding terug naar de bovenkant van het paneel. Op dat moment wordt de vloeistof nog een stuk warmer. Thermics is niet de enige welke deze techniek toepast echter, het DTH-CPC zonneboiler paneel onderscheid zich toch op twee manieren! Allereerst gebruikt Thermics een veel grotere diameter aan leidingen waardoor er minder weerstand is. Dit zorgt ervoor dat ons DTH-CPC paneel bij hogere temperaturen niet in stagnatie gaat. Verder zit er aan de bovenkant van het paneel een aanvoer en een retour leiding, van en naar het buffervat of de boiler. Bij vergelijkbare panelen gaat de vloeistof van de aanvoer leiding vanuit het vat eerst door drie buizen voordat hij op de retourbuis wordt aangesloten. Bij de DTH-CPC panelen van Thermics gebeurt dit echter per buis. Ook hierbij geeft dit het grote voordeel dat er een betere doorstroming is waardoor het paneel niet zo snel in stagnatie gaat. Vanuit Eco2all zijn we dan ook erg tevreden met de opbrengst en het rendement welke deze panelen opleveren!

Ook in de vacuümbuis heeft Thermics nieuwe technieken toegepast. Waarbij de meeste vacuümbuizen twee kleuren van het kleuren spectrum opvangen heeft Thermics dit uit kunnen breiden naar drie. Ze zijn hier in geslaagd door een extra (niet zichtbare) groene laag in de buizen toe te voegen. Het resultaat hiervan is dat ook op de minder zonnige dagen de panelen eerder rendement en warmte zullen gaan leveren. Verder hebben de vacuümbuizen  een dikker glas, namelijk 2,2 mm aan dikte. Hierdoor zijn ze bestand tegen extremere weertypes en hagelbuien.

Achter de vacuümbuizen zit een reflecterende parabool spiegel. Het grootte voordeel hiervan is dat we met minder dakoppervlak een grotere opbrengst kunnen creëren. Daarnaast vangen de panelen ook het diffusie licht op wat door de parabool spiegel naar de panelen wordt ingestraald. Hierdoor leveren ze bij slecht weer of in de buurt van water meer op dan heat pipes en vlakke panelen. Dankzij de spiegel is het mogelijk de panelen op verschillende manieren en locaties te monteren. Zo mag het paneel op vlakke en schuine daken worden gemonteerd maar tegen muren. Tevens kunnen de panelen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Het belangrijkste is dat er altijd iets van afschot is zodat bij een regenbui de spiegel achter het paneel gereinigd wordt.  Tot slot hebben we dankzij de parabool spiegels minder dak oppervlak nodig, een 10 buizen DTH-CPC paneel heeft namelijk evenveel opbrengst als ongeveer 28 heat pipes. Zo houdt u meer ruimte op het dak over om bijvoorbeeld PV panelen te installeren!

Let op, deze prijs is zonder montage materiaal!

Meer informatie
Specificaties
MODEL 10 DTH-CPC
Flow type Directe coaxiale flow
Vacuümbuis specificaties Hagel bestendig, Met next-generation drie laags coating
Glasdikte 2,2 mm
Lengte glazen buis 1800 mm
Externe diameter 58 mm
Aantal buizen 10
Wisselaar aansluitingen Paralel
Maatvoeringen (HxBxD) 1965 x 1132 x 140 mm
Warmtewisselaar Coaxiaal koper, 14/8 mm
Gross collector oppervlak 2,22 m2
Aperture area 1,96 m2
Gewicht 49 kg
Zonneboiler vloeitstof in collector 2,35 Lt
Hydraulische aansluiting F22 screw-on
Nominale flow rate 120 Lt/h
Maximale werkdruk 10 bar
Efficiency ?0 0,654
a1 1,41
a2 0,0033
Montage mogelijkheden Schuin/plat dak, verticaal op muur, horizontaal op muur
Garrantie 10 jaar
Merk Thermics