Combi vat buffer/boiler

BT Trio buffer boiler combinatie

Domusa Fusion Trio HT

Domusa Fusion Trio HT

X Flow Ultratank met sanitair spiraal

Vanaf € 2.311,00 Excl. BTW

De pluspunten van de X-flow tapwater ultratank

 • Top energie-efficiëntie van de tapwater warmtewisselaar, namelijk 99%.
 • Minimale afwijking tussen belasting en aanvoertemperatuur (Δt=1).
 • Voorkomt de ontwikkeling van de legionellabacterie.
 • Lange levensduur met minimale onderhoudskosten.
 • Snelle verwarming van het tapwater tot de gewenste temperatuur.
 • Constante toevoer van warm water op de gewenste temperatuur.
 • Ideaal te combineren met warmtepompen, cv haarden, biomassa ketels en zonnecollectoren
 • Eenvoudige installatie en vervanging in bestaande situaties
 • Eenvoudige uitbreiding naar andere hulpbronnen
 • Geschikt voor zowel woonhuizen en commerciële projecten als hotels, campings, sportverenigingen ,etc.
 • Zeer rendabel en 10 jaar garantie!
Nog %1 beschikbaar
Artikel nummer
X Flow Ultratank met sanitair spiraal

Wat is een Calpak X-flow ultratank?

De Calpak X-flow ultratank is ontwikkeld als een vers watertank van een zeer hoog rendement, ter vervanging van de huidige boilers, hygiëne buffervaten en sanitair stations. Feitelijk gezien is de X-flow tank een buffervat met daarin een gepatenteerde technologie welke gebaseerd is op de werking van een platenwisselaar. Hierdoor kunnen we een zeer efficiënte en effectieve warmteoverdracht creëren van het “vieze” water in het buffervat naar het tapwater in de warmtewisselaar. Het buffervat kan worden opgeladen door elke beschikbare energiebron (bijv. warmtepomp, gas of

dieselketel, biomassa, zonnecollectoren, elektrisch element). Juist hierdoor is het perfect toepasbaar in zowel bestaande als nieuwe situaties. Het slaat de energie op in zijn buffertank en kan deze energie onmiddellijk overbrengen naar de tapwater warmtewisselaar welke het tapwater snel opwarmt tot de gewenste temperatuur. Daarnaast kan optioneel de energie die is opgeslagen in de buffertank ook worden gebruikt voor ruimte verwarming of enig ander soortgelijk gebruik waarvoor thermische energie nodig is. Tevens is voor warmtepompen het grote voordeel dat er een veel betere doorstroming mogelijk is dan bij bijvoorbeeld een warmtewisselaar welke standaard in boilers voor warmtepomp zitten. Hierdoor kan de warmtepomp zijn vermogen veel beter kwijt wat het grote voordeel heeft dat hij met vol vermogen het X- flow buffervat kan verwarmen. Met het juiste vermogen kan dit zelfs resulteren in een onbeperkte hoeveelheid tapwater!

 

Is de werking van de X-flow ultratank zuinig?

De Calpak X-flow ultratank verbruikt zo min mogelijk energie voor de productie van het door jou benodigde warme water. In vergelijking met elke andere conventionele tank vereist het minstens 25% minder energie van een bepaalde energiebron die erop is aangesloten. Deze ongeëvenaarde prestatie is het resultaat van de interne zoetwaterwarmtewisselaar welke is gepatenteerd, zeer efficiënt is en geen thermisch verlies toelaat. Het financieel voordeel welke wordt geboden door de X-flow ultratank is aantoonbaar substantieel. In sommige gevallen is de tank zelfs in een jaar terugverdiend!

 

Zorgt het X-flow ultra buffervat voor voldoende tapwater?

Door de optimale overdracht van de thermische energie (warmte) die is opgeslagen in het buffervat naar de tapwater warmtewisselaar is letterlijk onmiddellijke levering van tapwater. Hierdoor wordt de constante stroom van warm tapwater op de gewenste temperatuur gegarandeerd en voldoet aan praktisch alle consumptie vraag! Natuurlijk is het vermogen van de warmtebron hierbij ook cruciaal. Om te garanderen dat u, uw bedrijf, vereniging of gasten voldoende warm water hebben bieden wij de mogelijkheid dit voor u uit te rekenen. Zo kunnen wij onbeperkt warm tapwater garanderen met de X-flow Ultra buffervaten.

Een filmpje zegt soms meer dan woorden, kijk onderstaand om de geweldige werking van de X-flow ultratank nu nog beter te begrijpen:

Meer informatie
Specificaties

Calpak

300 L

500 L

Hoogte inclusief aansluitingen

205 cm

205 cm

Diameter incl. isolatie

70 cm

85 cm