Schellinger pellet aanzuigsysteem

Schellinger Pellet aanzuigsysteem

Schellinger pellet molen E3

Pellet molen E3

Schellinger pellet opslag tank

Vanaf € 2.890,00 Excl. BTW
Nog %1 beschikbaar
Artikel nummer
Mol opslag tank

Schellinger pellet bunker

De schellinger pellet bunkers zijn speciaal ontworpen om gemakkelijk pellets in op te kunnen slaan tot dat deze nodig zijn in uw pellet ketel. Met een pellet mol en via het Schellinger pellet aanzuig systeem kunt u de pellets daarna vanuit uw pellet bunker transporteren naar uw pellet ketel. De bunkers zijn zo gebouwd dat ze thuis gemakkelijk in elkaar te zetten zijn. Het frame bestaat uit gecoat staal, welke op locatie in elkaar te zetten is. Tussen het frame wordt een stoffen silo gehangen, deze stoffen “zak” is anti-statisch, stof dicht maar echter wel lucht doorlatend. Het voordeel is dat bij het vullen de stoffen van de pellets niet uit de silo kunnen echter de ingeblazen lucht wel naar buiten kan.

De pellet bunker dient in een droge ruimte geïnstalleerd te worden met een minimale grootte van 199 x 199 cm. Uiteindelijk bepaalt de hoogte hoeveel pellets er in de bunker ingeblazen kunnen worden. De minimale hoogte van de ruimte dient 180 cm te zijn. De pellet bunkers van Schellinger zijn geschikt voor de opslag tot 7.2 ton en voor pellet ketels met een vermogen tot 32 KW. De Schellinger bunkers noemen we ook wel passieve bunkers. Het verschil met een actieve bunker is dat een actieve bunker schuinen kanten heeft om de pellets naar de aanzuiging toe te brengen, hierbij verliezen we wel opslag ruimte aan de onderkant van de bunker. Omdat het een passieve bunker is verliezen de bunkers geen effectieve opslag ruimte. Echter is er wel een pellet mol nodig om de pellets in beweging te brengen, anders zal het Schelling aanzuig systeem zijn werk niet goed kunnen doen.

Levering inclusief:

  • Pellet mol classic en de elektrische aansturing van de pellet mol
  • Handtakel van de pellet mol voor tijdens het bijvullen van de pellets (optioneel uit te breiden naar automatisch systeem.
  • Zuigslang voor in de pellet bunker
  • Stoffen silo voor opslag van pellets
  • Gecoat stalen frame
  • Vulkoppeling DN 100 inclusief ventilatiekap
  • Klein montage onderdelen t.b.v. de installatie.
Meer informatie
Specificaties

Gewicht: 4 kg

Ingangsspanning: 230 V AC 50 Hz

Hoogte: 270 mm

Vermogen: 23 W.

Diameter: 410 mm

Debiet: 5-6 kg / min

Slang: DN 50 mm

Apparaatgroep: II ATEX-apparaatcategorie: 3D T100

Afmetingen:

S: 189 x 189 x 205

M: 217 x 217 x 205

L: 248 x 248 x 205

Merk Schellinger