CV kachels

Een CV-haard combineert de ambiance van een haard in de huiskamer met de voordelen van een centrale verwarming. Onze CV-haarden werken uitstekend in combinatie met een bestaande gas- of oliegestookte CV-installatie. Een CV-haard wordt op eenvoudige wijze aangesloten op het centrale verwarmingsysteem van uw woning. Een klein deel van de warmte van het vuur wordt ter plaatse uitgestraald. Het overgrote deel wordt gebruikt voor behaaglijke warmte in de rest van uw huis. Met uw CV-haard stookt u milieuvriendelijk en relatief goedkoop. Daarmee bespaart u op uw gas- en/of olierekening. U kunt ten alle tijden gebruik maken van uw bestaande CV ketel. U zit dus nooit in de kou. In combinatie met een buffervat of boiler heeft u douche- en warmwater. U kunt uw systeem uitbreiden met zonnepanelen en vloerverwarming. Alternatieve verwarmingsmogelijkheden worden steeds aantrekkelijker met de stijgende brandstof prijzen. Hout stoken is een aantrekkelijk alternatief waar mee een grote besparing gerealiseerd kan worden. Eco2all CV-haarden zorgen dat u optimaal kan genieten van vuur, rendement en gezelligheid. Onze moderne CV-haarden zijn ontwikkeld om met een efficiënte verbranding de warmte te verspreiden door het hele huis. Het principe van de CV-haard bestaat al enige tijd. De huidige technieken zijn alleen niet te vergelijk met eenvoudige warmte wisselaars. Onze warmtewisselaar is ontwikkelt om zoveel mogelijk warmte af te geven aan het CV-water. Het is ons gelukt om 65% van de warmte die de CV-haard afgeeft door te geven aan het water. De warmte blijft niet alleen in de huiskamer maar verspreidt zich in het gehele huis door uw bestaande CV installatie. Natuurlijk zorgt de schone verbranding voor een hoog rendement, een schoon glas en een laag houtverbruik. U blijft zo genieten van een gezellig sfeervuur waar de warmte optimaal van wordt benut. Natuurlijk staat veiligheid boven alles. Een CVhaard mag alleen geïnstalleerd worden door een erkende CV installateur. In onze regio werken we samen met lokale installatiebedrijven. Met hun ervaring als installateurs is er voor elke situatie een oplossing te vinden.


De werking van een CV-haard

Onze CV-haarden zijn gebaseerd op onze bestaande hoog rendement houtkachels. Deze haarden zijn aangepast door een warmtewisselaar toe te voegen. Dit is een ruimte waar het water opgewarmd wordt door de rookgassen van het vuur. Deze ruimte is door middel van een aan- en afvoerleiding aangesloten op uw bestaande CV installatie. Een CV-haard stookt hetzelfde als een gewone houtkachel. Tijdens het stoken wordt het water opgewarmd. Door middel van een pomp wordt het warme water verspreidt door het huis. Dezelfde pomp zorgt voor de aanvoer van afgekoeld water om weer opgewarmd te worden  in de warmtewisselaar.


CV-haard in gebruik

De Eco2all CV-haarden geven voldoende warmte om een gemiddeld huis van warmte te voorzien (afhankelijk van grootte en isolatiewaarde). Tijdens het stoken van uw CV-haard zal de CV-ketel niet branden. Mocht de CV-haard toch te weinig vermogen hebben om uw huis te verwarmen dan zal de CV-ketel extra bij verwarmen. Beide apparaten kunnen tegelijkertijd branden. Des te meer u stookt des te meer u bespaart. Bij een houtverbruik van 4,5 kuub hout per jaar verdient u uw haard in 5-6 jaar terug.


Subsidie

Onze CV-haarden voldoen ook aan de subsidie eisen van Brabant bespaart. Hierdoor kan u onze haard als één van de twee investeringen aangeven om uw huis energie besparend te maken. Ook onze zonneboilers voldoen aan de besparingseisen. Kijk voor alle besparingen op de website van Brabant bespaart.


Veiligheid

De eenvoud van het systeem maakt het cv haard in gebruikeffectief. Natuurlijk zijn een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Belangrijk is dat de CV-haard de warmte ook daadwerkelijk kan verspreiden door het huis. Wanneer dit niet gebeurt kan het water een te hoge temperatuur bereiken. Eco2all heeft 2 beveiligingen op het systeem gezet. De eerste is dat wanneer er een te hoge temperatuur dreigt te ontstaan in de warmtewisselaar, de wisselaar gekoeld wordt met koud leidingwater. Dit gebeurd net zo lang totdat de temperatuur weer uit de gevarenzone is. Door te koelen zal de CV-installatie geen druk verliezen en hoeft dus ook niet bijgevuld te worden. De tweede beveiliging is een overdrukventiel op het systeem. Mocht de druk toch te hoog worden kan deze altijd afgevoerd worden. Met deze twee systemen onderscheidt Eco2all zich van andere producten. Hoewel Nederland geen richtlijnen heeft voor de veiligheid van dit soort houtkachels, bestaan deze wel in Duitsland. Al onze CV-haarden voldoen aan de in Duitsland gestelde eisen voor uitstoot en veiligheid. De beste beveiliging is om te zorgen dat de haard door een erkende CV installateur geplaatst wordt. Hij zal uw systeem zo aanpassen dat u een veilig systeem heeft.


Benodigde voorzieningen

 • Dubbelwandig rookkanaal
 • Aan- afvoer van de CV installatie, deze moet aangesloten worden op een hoofdleiding
 • Koud waterleiding
 • Waterafvoer van de koeling en overdrukventiel
 • Aanpassingen aan de bestaande CV installatie
 • De CV kachel (CV haard) voor besparing op stookkosten van gas en olie
Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Jupo Lohengrin 18,5 kW [Niet meer leverbaar]
  Prijs excl. BTW € 3.635,00
 2. Foghet evo CV Serie Ss
  Prijs excl. BTW € 8.995,00
 3. Foghet evo CV
  Prijs excl. BTW € 7.915,00
 4. Walltherm Vajolet basic
  Prijs excl. BTW € 5.560,00
 5. Walltherm Vajolet
  Prijs excl. BTW € 5.780,00
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren