Hybride warmtepomp

Onder Hybride warmtepompen verstaan we warmtepompen welke samen met een andere warmtebron werken om zo uw verwarming en tapwater op temperatuur te brengen. Bij zo’n andere warmtebron kunt u denken aan bijvoorbeeld een cv-haard, gasketel of pellet ketel. Eco2all is er trots op dat ons bedrijf zich de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen en samenstellen van hybride warmtepomp systemen. Een hybride warmtepomp systeem is interessant omdat het zo is samengesteld dat het focust op het creëren van comfort op een zo duurzaam mogelijk manier. In andere woorden een lekker warm huis en douche op een financieel aantrekkelijke manier. De hybride systemen kunnen op twee manieren samengesteld worden, namelijk dat de warmtepomp de hoofdverwarming is met als aanvulling een andere warmtebron. Of, zoals u al zult begrijpen, een andere warmtebron als hoofdverwarming waarbij de warmtepomp de ondersteuning is. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een hybride warmtepomp systeem?

Een hybride warmtepomp systeem biedt u, in de meeste gevallen,  3 oplossingen in 1, hiermee bedoelen we dat je zowel kunt verwarmen als koelen & tapwater kunt verwarmen. Voordelen die het met zich meebrengen zijn:

 • Besparen op de energierekening


  cv haard in gebruik Doordat er keuze is uit twee soorten warmtebronnen kunnen we het systeem zo inregelen dat u gebruik kunt maken van de warmtebron welke afhankelijk van buiten temperatuur en dergelijk rendement technisch het interessantste is.  Door bijvoorbeeld de cv haard in de winter te stoken hoeft de warmtepomp minder te werken en geen hoge temperaturen te produceren voor tapwater. Dit zorgt voor een direct besparing op uw energie rekening. Het zelfde geldt voor een hybride warmtepomp welke gecombineerd is met een gasketel. Bij de juiste temperaturen kunt u met een interessant rendement, ook wel COP genoemd, alles verwarmen. Op piek momenten, bijvoorbeeld als het zeer koud is, kan de gasketel ondersteunen of het verwarmen volledig overnemen. Zo stookt u continue met de warmtebron welke het beste rendement heeft, heeft u geen dure elektrische na verwarming nodig, blijft u comfort houden en heeft u altijd voldoende warm tapwater terwijl u toch bespaart op uw energierekening
 • Comfort gegarandeerd

Zoals hierboven al reeds benoemd zorgt Eco2all met een hybride verwarming systeem ervoor dat uw comfort gegarandeerd is. Dit geldt zowel voor als de warmtepomp de hoofdverwarming is of de ondersteuning is van het hybride systeem. Als de warmtepomp de hoofdverwarmer is dan moet u de back up generator zien ter ondersteuning van de warmtepomp. Indien het hybride systeem met een gasketel of pellet ketel is samengesteld dan zal het systeem de warmtepomp ondersteunen indien de buitentemperaturen te laag worden. Is het langere tijd koud of is het rendement te laag dan neemt de gasketel of pellet ketel de volledige verwarming over zodat uw woning en tapwater altijd op temperatuur is. Met een CV haard is het net wat anders, zolang u hout stookt ondersteunt u de warmtepomp waardoor deze minder dient te draaien wat zorgt voor een besparing op de stoom kosten. Ook als de warmtepomp de back up warmtebron is ondersteund het uw comfort. Vaak zien we dit in samenwerking met een CV haard. Uw woning heeft net wat meer vermogen nodig dan dat de warmtepomp kan leveren, vandaar dat de CV haard de hoofd warmtebron is. Echter op momenten dat u niet thuis bent of geen tijd hebt om te stoken ondersteund de warmtepomp voldoende om comfort te garanderen.

 • Lagere stookkosten


  cv haard in gebruik Doordat de warmtebronnen van het hybride systeem elkaar ondersteunen wordt er gezorgd dat de energiebron met het beste rendement de warmte levert, dan wel dat ze elkaar ondersteunen. Hierdoor halen we de pieken uit uw verwarming systeem, wat zorgt dat u goedkoper verwarmt. Om als voorbeeld te nemen, indien u een hybride warmtepomp met gasketel systeem heeft slaat de back up generator (gasketel) aan indien de weersomstandigheden verslechteren en de warmtepomp de gewenste temperaturen niet zelfstandig kan handhaven. Ook wanner hoge temperaturen of veel tapwater gewenst is wordt er ondersteuning geboden door de back up warmtebron. Eco2all heeft uitvoerig testen uitgevoerd waaruit gebleken is dat huishoudens hun energie verbruik tot wel 60% terug kunnen brengen door de traditionele ketel te vervangen door een hybride warmtepomp gasketel systeem.

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Fusion Hybrid Gas back-up systeem
  Vanaf € 5.762,00 excl. BTW
 2. Hydra Duran Hybride Systeem
  Vanaf € 9.100,00 excl. BTW
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren